Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση Παλληνέα «Ηχο-Γλυπτική» Όταν ο Ήχος γίνεται ερέθισμα για τις Εικαστικές Τέχνες

«Ο Παλληνεύς», Σύλλογος Απανταχού Παλαιών Κατοίκων Παλλήνης, σας προσκαλεί το Σάββατο, 18 Απριλίου 2015, και ώρα 7.00 μ.μ. στο Οινοποιείο Πέτρου στην εκδήλωση για την παρουσίαση της διεθνώς καταξιωμένης γλύπτριας Αγγέλικας Κοροβέση.

Ο Μεγακλής Ρογκάκος, ιστορικός τέχνης κι επιμελητής εκθέσεων, θα παρουσιάσει τη βιογραφία και το έργο της σε ομιλία του με τίτλο: «Ηχο-Γλυπτική – Όταν ο Ήχος γίνεται ερέθισμα για τις Εικαστικές Τέχνες».

Η Αγγέλικα Κοροβέση ζει και εργάζεται στην Αθήνα Ξεκίνησε την καριέρα της όταν αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 1975. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την ηχητική ανάλυση των λέξεων δέκα χρόνια μετά.

Το 1993 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση. Ήταν η γλύπτρια που αντιπροσώπευσε επίσημα την Ελλάδα σε εκθέσεις ανά τον κόσμο για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Λίγα χρόνια αργότερα στον Διεθνή Διαγωνισμό Γλυπτικής ‘Ολυμπιακό Πνεύμα στο Πεκίνο 2008 κέρδισε το Ασημένιο Ολυμπιακό Μετάλλιο. Το έργο «Ειρήνη» που της χάρισε τη διάκριση ήταν το έναυσμα για τη νέα σειρά γλυπτών «Ισορροπιστής». Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις σε 32 χώρες.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε συναντήσεις όπως: 4η Τριενάλε Γλυπτικής στη Γαλλία, Έκθεση Γλυπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουάσινγκτον, Φρανκφούρτη 2001 – 53η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, «SonArt Olympics» Multimedia Έκθεση. Έχει βραβευτεί από δημόσιους φορείς σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Λος Άντζελες, Πεκίνο.

Τα έργα της Αγγέλικας Κοροβέση κοσμούν μουσεία, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Χιλή, Στοκχόλμη, Πεκίνο.