Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Μια υπέροχη βραδιά με τον Μίμη Πλέσσα

Κάντε κλικ στη φωτογραφία
για περισσότερες
Μία μοναδική συναυλία διοργάνωσε ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2012. Μια τιμητική βραδιά στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα.

Ένα ταξίδι στον μουσικό κόσμο του Μίμη Πλέσσα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε πολλά από τα διαχρονικά και εμβληματικά έργα που σημάδεψαν την μακρόχρονη και επιτυχημένη καρριέρα του. Ένας συνθέτης που με το μοναδικό του τρόπο υψώνει τη φωνή της Ελλάδος και εκφράζει την ψυχή των Ελλήνων αγγίζοντας ακόμη και τις νεότερες γενιές.

Το πολυπληθές κοινό, με ανεπανάληπτο τρόπο τραγούδησε μαζί αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες που ερμήνευσαν εξαιρετικά ο βαρύτονος Κλείσσας Σπύρος και η σοπράνο Φιντέ Κοκσάλ. Ακόμα, τον συνθέτη πλαισίωσαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παλλήνης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μπάκου Σπύρου και η παιδική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα υπό τη διεύθυνση της κας Φερενίκης Μιχαηλίδη. Στο πιάνο, πέραν του κου Πλέσσα, και ο Αθανάσιος Σωπύλης.

Την βραδιά παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.

Η μοναδική αυτή συναυλία έκλεισε με το εμβληματικό τραγούδι «Ξημερώνει Κυριακή» ως μήνυμα ελπίδας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.