Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η... του Δημοτικού Συμβουλίου επιμήκυνση

► Έχει περάσει πολύς καιρός που η επιμήκυνση δεν έκανε την εμφάνισή της. Παραινέσεις φίλων αλλά και η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μου έδωσαν την αφορμή για μια νέα επιμήκυνση.

► Τι έγινε λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση. Και τι δεν έγινε. Μια συνεδρίαση που για μια ακόμη φορά τα προ ημερησίας διάταξης θέματα ξεπέρασαν σε χρόνο την ημερήσια διάταξη, μπλέχτηκαν μαζί της, πετάχτηκαν σε Γερακιώτικες προσωπικές αντιδικίες και κόντρες παρελθόντων ετών, ανακατεύτηκαν με Παλληνιώτικες αντιδικίες παρελθόντων ετών και κατάφεραν για μια ακόμη φορά να υποβαθμίσουν το σώμα στο σύνολό του.

► Όχι φίλοι μου. Ξύλο δεν έπεσε. Ούτε μια σφαλιάρα.

► Οι έριδες ξεκίνησαν από την αρχή σχεδόν της συνεδρίασης όταν ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα σχετικά με την ενέργειά του να αναφέρει στον εισαγγελέα όσα υπέπεσαν στην αντίληψή του για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ρε αδέρφια που ακριβώς βρίσκεται το περίεργο; Ενημέρωσε και ζήτησε να μη επεκταθεί η συζήτηση γιατί το θέμα είναι πια στα πλέον αρμόδια χέρια. Και όμως. Η συζήτηση επεκτάθηκε και μάλιστα περισσότερο απ’ όσο έπρεπε.

► Ο «δεν έχω χαρτιά» επέμενε ότι η κίνηση του Δημάρχου ήταν απόρροια της δικής του Εισαγγελικής Παραγγελίας για να πάρει χαρτιά. 

► Ας πάμε λοιπόν στο θέμα της Εισαγγελικής παραγγελίας από τον «δεν έχω χαρτιά» για να δούμε τι έγινε. Ζήτησε να του δοθούν όλα τα έγγραφα που αφορούν τη σχολική επιτροπή ως είχε δικαίωμα.
Αντί να του «δοθούν» - ξέρετε το να του δοθούν, επειδή είναι τιμολόγια, σκοντάφτει στη «μόδα» των προσωπικών δεδομένων - του επεδείχθησαν όλα και του διατέθηκε και ο χρόνος να τα μελετήσει, επαναλαμβάνω ως είχε δικαίωμα και που κανείς δεν πρέπει να το στερεί, όχι μόνο από επικεφαλής παρατάξεων αλλά και από απλούς πολίτες κατά τη γνώμη μου. Βλέπετε έχω το ελάττωμα από παλιά να είμαι fun της πλήρους διαφάνειας.

► Ο «δεν έχω χαρτιά» όμως και μάλλον δικαίως, διαμαρτυρήθηκε έντονα σχετικά με το ότι έτσι δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο. Τότε του ΥΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι για να τα πάρει, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό νομικό πρόβλημα, ας φέρει εισαγγελική παραγγελία. Αυτή η καθ’ υπόδειξη εισαγγελική παραγγελία σήμερα έχει γίνει σημαία κάθαρσης αφ’ ενός και κατηγορία απόκρυψης στοιχείων αφετέρου. Για να μη τρελαθούμε τι θα κάνει με τα τιμολόγια που ήδη έχουν αρχίσει να του δίνονται; Θα τα αθροίσει, θα βρει παρατυπίες (ναι θα βρει, γιατί και να μην υπάρχουν θα τις φανταστεί) και θα πάει στον εισαγγελέα να του πει ότι υπάρχουν παρατυπίες και ψάξτο. Μα στις αρμόδιες αρχές έχει απευθυνθεί ήδη ο Δήμαρχος ώστε η όποια έρευνα να γίνει από τα πλέον αμερόληπτα χέρια, και το όποιο πόρισμα να μην αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης για την ορθότητά του.

► Ετέθη επίσης το θέμα του γιατί δεν έκανε νωρίτερα ο Δήμαρχος την κίνησή του, γιατί παλαιότερα είχε πει στους επικεφαλής ότι όλα έχουν καλώς και άλλα τέτοια. Μα καλά, εσείς όταν ακούτε κάτι για κάποιον συνεργάτη σας το υιοθετείτε αμέσως; Τότε θα ήσασταν συνεχώς στην Ευελπίδων μηνυόμενοι μεταξύ σας. Εκτός και αν είστε και δεν το ξέρω. Όταν απέκτησε «ιδίαν εικόνα» έδρασε. Και δεν δίστασε καθόλου. Μιλάω για την παραίτηση. Μην τη ξεχνάμε αυτή γιατί κατά τη γνώμη μου είναι κομβικό σημείο. 

► Ακολούθησε μια διεκδίκηση πατρότητας της «κάθαρσης» που μόνο σε τεστ DNA δεν κατέληξε. Κλείνοντας με αυτό το θέμα να υπενθυμίσω α) το τεκμήριο της αθωότητας ως βασικό συστατικό μια δημοκρατίας β) τη διαχρονική εναλλαγή απόψεων της μείζονος για το θέμα γ) τη διαπίστωση πως τη μείζονα (και όχι μόνο) δεν την ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά το να πληγεί πολιτικά η παράταξη Ζούτσου, ο οποίος όμως είναι αυτός που αγνοώντας το πολιτικό κόστος έδειξε το δρόμο προς την εξακρίβωση αδιαμφισβήτητης αλήθειας.

► Αλήθεια γνωρίζετε τα περί έκδοσης εισαγγελικής παραγγελίας. Μη νομίζετε ότι είναι κάτι φοβερό και τρομερό. Είναι σχεδόν απίθανο να εμφανιστεί κάποιος μπροστά στο γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα και να μη φύγει με παραγγελία. Ο παραγγέλων εισαγγελέας δεν εξετάζει την υπόθεση, δεν υπάρχουν αντίδικοι, δεν ακούει την άλλη άποψη.

► Στη συνέχεια ετέθη θέμα έκδοσης καταδικαστικού ψηφίσματος, συμπεριφοράς Δημοτικού Συμβούλου. Δεν θα γράψω για ποιόν, παρά το ότι η συνεδρίαση είναι Δημόσια. Ούτε θα αναρτήσω τα video που έχω, γιατί πιστεύω πως όλο αυτό δεν τιμά καθόλου το Δημοτικό Συμβούλιο. Προσωπικά δεν θα δεχόμουν ποτέ να γίνει τέτοια συζήτηση για μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Για κανένα. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο, ούτε οι Σύμβουλοι Εισαγγελείς.

► Θα πω όμως πως κατά τη γνώμη μου είναι παραπάνω από ένας, οι Σύμβουλοι που η συμπεριφορά τους ενίοτε γίνεται απαράδεκτη. Και γι’ αυτούς αγαπητέ μου αναγνώστη φταις εσύ. Κανένα όργανο δεν φταίει παρά μόνο εσύ που τους ψήφισες. Τι νομίζατε ότι όλοι εσείς που ψηφίζετε είστε άμοιροι ευθυνών. Εσείς τους στείλατε αυτούς εκεί μέσα, εσάς εκπροσωπούν.

► Μάλιστα κάποιος εξ αυτών διετέλεσε και σε υψηλότατη θέση. Σήμερα με την παραμικρή κριτική που θα δεχτεί, εκνευρίζεται και απαντάει με προσωπικούς υποτιμητικούς και ενίοτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον συνομιλητή του. Θύμα του πέρα από συμβούλους και ο ίδιος ο Δήμαρχος. Μιλάμε για εκφράσεις πεζοδρομίου που ο οποιοσδήποτε από σας δεν θα απαντούσε με λόγια μόνο. Εκτός των άλλων, έχει χάσει και κάθε μέτρο. O πολιτικός πολιτισμός αποτελεί έννοια ξένη γι’ αυτόν. Απ΄ ότι μαθαίνω από Παλληνιώτες, έτσι αντιδρούσε και στις συνεδριάσεις του τ. Δήμου Παλλήνης με θύματά του όλους όσους τον έφερναν σε δύσκολη θέση.

► Μήπως πρέπει σε αυτό κάποια στιγμή να πάρουν θέση και τα μέλη της παράταξης στην οποία ανήκει. Λέω, μήπως; Γιατί ναι, ανήκει σε παράταξη και όσο η παράταξή του δεν παίρνει θέση, νομίζω πως δικαιούμαι να σκέφτομαι πως επικροτούν αυτή τη συμπεριφορά. 

► Βέβαια τέτοιοι υπάρχουν και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου με άμεση σχέση όμως με τους παραπάνω. Ίδιοι είναι. Δεν διστάζουν να θίγουν τον οποιονδήποτε σε προσωπικό επίπεδο, να θίγουν αξιοπρέπειες, δουλειές κλπ. Ετερόφωτοι και κατευθυνόμενοι που αλίμονο αν τους πάρει κάποιος στα σοβαρά.

► Η συζήτηση για την παρέλαση που ακολούθησε ήρθε ως κερασάκι σε ξινισμένη τούρτα. Παρά το περασμένο της ώρας θα μείνει αξέχαστη, περισσότερο για το μέρος που θα γίνει η μία παρέλαση. Βλέπετε το θέμα του να γίνει μία αποφασίστηκε αμέσως. Μάλλον όλοι μας τρομάξαμε στο γεγονός ότι αν αποφασίζαμε διαφορετικά, δηλαδή να μείνουν οι παρελάσεις ως είχαν, τότε και η Κάντζα θα έκανε δική της παρέλαση (ειπώθηκε από δημότη που εμφανίστηκε από την ομιλία του ως εκπρόσωπος της περιοχής).

► Δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες της συζήτησης. Κρατώ όμως δύο πράγματα. Ένα είναι η θέση που διατυπώθηκε του να μη γίνει καθόλου παρέλαση. Σεβαστή άποψη. Μόνο που διατυπώθηκε από πρώην Δήμαρχο της Παλλήνης που επί θητείας έγιναν 8 παρελάσεις κανονικότατα και ο ίδιος καμάρωνε πάνω στην μεγαλοπρεπή εξέδρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στις επί ημερών του παρελάσεις ηγείτο προσκοπικό τμήμα. Μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά την αριστερή προσέγγιση των παρελάσεων. Τώρα το ξεκαθάρισα. Και αφού λοιπόν αυτός, που η θεωρία οδηγεί τις πράξεις του, είπε να μη γίνει καθόλου παρέλαση, στη συνέχεια συμμετείχε και με άποψη στο που θα γίνει η παρέλαση. Έχουμε τρελαθεί τελείως;

► Το δεύτερο που κρατώ από τη συζήτηση είναι η πρόταση να γίνει η μία παρέλαση στο γήπεδο της Παλλήνης. Ο κόσμος στις εξέδρες και τα παιδιά γύρω-γύρω στα κουλουάρ. Δεν ξέρω τι σας θυμίζει αυτό αλλά εμένα με πάει πολύ παλιά, σε γιορτές στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς να υπονοώ κάτι για τον προτείνοντα. Τώρα το τι σχέση μπορεί να έχει ο συμβολισμός του ΜΙΑ ΠΟΛΗ - ΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ με το να γίνεται η παρέλαση στο γήπεδο της Παλλήνης και πως αυτό συμβάλλει στην εξάλειψη των τοπικισμών δεν το καταλαβαίνω. Εκτός εάν στο μυαλό του προτείνοντα η μια πόλη είναι η Παλλήνη μόνο. Ας μας το ξεκαθαρίσει.

► Τέλος προς όλους εσάς τους κακεντρεχείς που λέτε ότι υπάρχουν «προβλήματα» και διαφωνίες στην παράταξη Ζούτσου έπρεπε να είχατε έρθει στο χορό της Μάριζας. Διαψευστήκατε παταγωδώς. Λυπάμαι που το έχασα φεύγοντας νωρίτερα.

► Και μιας και μιλάμε για εκδηλώσεις, θα εμφανιστεί κανείς σας (σε σας τους αιρετούς της αντιπολίτευσης μιλάω) στις εκδηλώσεις του Δήμου; Το να μην έρχεστε είναι πολιτική στάση διαφωνίας με τέτοιου είδους εκδηλώσεις; Ας μας το πείτε να το ξέρουμε.

► Όσοι πάντως δεν έρχεστε χάνετε. Δείτε τι χάνετε.