Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ανοικτή Επιστολή Ζούτσου για τις μεταφορές μαθητών

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Μέσα στο γενικότερο κλίμα των δυσμενέστατων οικονομικών συγκυριών, που πλήττουν το μέσο Έλληνα πολίτη, έρχεστε να προσθέσετε ακόμη ένα πρόβλημα στους μαθητές των δημοσίων σχολείων, με τους χειρισμούς σας στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Ως έχοντες μέχρι πρόσφατα την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών, επανειλημμένα ζητήσαμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη μεταφορά των μαθητών. Παρά την προσπάθεια μας για τη μείωση του κόστους, με μείωση των δρομολογίων και αναδιάρθρωση του τρόπου μεταφοράς των μαθητών, όλοι οι διαγωνισμοί δημοπράτησης απέβησαν άγονοι ως ασύμφοροι για τους λεωφορειούχους.

Σήμερα, μετά την προσωρινή λύση που δόθηκε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια για στην τρέχουσα σχολική χρονιά και μετά την αποδοχή των μειώσεων από πλευράς των μεταφορέων, εδώ και λίγες μέρες βρισκόμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο αφού το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει στην ενταλματοποίηση για την εξόφληση των υπεσχημένων.

Εκατοντάδες μαθητές και γονείς, υφίστανται την ταλαιπωρία της παύσης όλων των δρομολογίων. Εκατοντάδες μαθητές και γονείς έχουν προσθέσει έναν ακόμη άλυτο γρίφο στην καθημερινότητα τους. Ο αποδέκτης όλων αυτών των επιπτώσεων από τις ενέργειες σας είναι για μια ακόμη φορά η τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς ουσιαστικά να φέρει καμία ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να δώσετε οριστική λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Να αποκατασταθεί ΑΜΕΣΑ η ομαλότητα για την τρέχουσα περίοδο και άμεσα να προχωρήσετε στις αναγκαίες τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου που την καθιστούν ανέφικτη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ