Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα Δήμαρχου Παλλήνης Θ. Ζούτσου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα προστασίας των Ζώων γιορτάζεται σήμερα 4 Οκτωβρίου και φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που ζουν στο δρόμο χωρίς φροντίδα την ώρα που το φαινόμενο της κακοποίησης τους παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Ο Δήμος Παλλήνης είναι ένας από του ελάχιστους δήμους στην χώρα μας που υλοποιεί πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα. Από το 2008 έχει στελεχωθεί ειδικό τμήμα που εφαρμόζει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας αφενός στην καταγραφή του αριθμού τους, και αφετέρου στη βιωσιμότητα τους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και αποπαρασίτωσης.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων. Σε συνεργασία με την φιλοζωική εταιρεία Κορωπίου παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέσποτα της περιοχής η οποία τα παραλαμβάνει και στη συνέχεια τα επιστρέφει στο Δήμο.

Είναι πεποίθηση μας ότι τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία τους την προσφέρουμε. Με το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, προσφέρουμε την σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους της πόλης μας.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο στην προστασία των ζώων μπορούμε να παίξουμε όλοι, αφού ο σεβασμός και η αγάπη γι’ αυτά είναι δείκτης Πολιτισμού.

Σας ΚΑΛΩ όλους να συμμετάσχετε στην συλλογική αυτή προσπάθεια αλλά και στην προώθηση της υιοθεσίας των ζώων, γιατί υιοθετώντας ένα αδέσποτο ζώο αποκτούμε μια αφοσιωμένη συντροφιά. Οι τετράποδοι κάτοικοι της πόλης μας έχουν ανάγκη από καταφύγιο, τροφή και αποφυγή κάθε απάνθρωπης μεταχείρισης.

O Δήμαρχος Παλλήνης
Θανάσης Ζούτσος