Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πολιτιστικός Σεπτέμβριος 2012 - 28 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012

Με σημαντική επιτυχία συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβριου 2012.

Το τριήμερο 28 έως 30 Σεπτεμβρίου περιείχε σημαντικές εκδηλώσεις οι οποίες μάλιστα τιμήθηκαν από την παρουσία και την συμμετοχή προσωπικοτήτων Πανελλήνιας εμβέλειας.

Πρόκειται για τον Αλέξη Κωστάλα που συμμετείχε στην συναυλία της Φιλαρμονικής στην Ανθούσα και τον Σαράντο Καργάκο που συμμετείχε στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή


Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό θέατρο του πολιτιστικού κέντρου «Οινοποιείο Πέτρου» η προγραμματισμένη συναυλία «Latin αλά Ελληνικά». Μία μουσική αναδρομή στα “Latin” τραγούδια Ελλήνων συνθετών με εξαιτερικές ερμηνείες από τους λυρικούς καλλιτέχνες και συνδημότες μας Μαριέττα Δελώτη και Κωνσταντίνο Τζέμο. Την ορχήστρα διηύθυνε ο μαέστρος κος Απόλλων Κουσκουμβετάκης.




Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 21:00, πραγματοποιήθηκε υπό το φως της πανσέληνου μια ακόμα συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παλλήνης στην όμορφη πλατεία της Ανθούσας. Για ακόμα μία φορά, μας τίμησε με την παρουσία του ο Αλέξης Κωστάλας που προλόγισε την εκδήλωση με τον δικό του, χαρακτηριστικό τρόπο. Ο κύριος Κωστάλας, μεταξύ άλλων, σχολίασε την εφαρμογή του Καλλικράτη στην τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή της κεντρικής ιδέας που αφορά στην διοικητική ενοποίηση διαφορετικών περιοχών, ευχόμενος η ιδέα αυτή να επεκταθεί και στην ένωση των κατοίκων τους έτσι ώστε η ενοποίηση αυτή να αναβαθμιστεί σε κοινωνική και πνευματική. Στο ίδιο ύφος συνέχισε και ο Δήμαρχος Παλλήνης που παίρνοντας τη σκυτάλη τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για ένωση ανθρώπων και ιδεών σε μια κοινή προσπάθεια αναβάθμισης της κοινωνίας σε πείσμα των καιρών.




Την Κυριακή έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Διάλογος #2». Η έκθεση που στεγάζεται στο Κ.Ε.Ε.Τ. (πρώην αποθήκες Καμπά), θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτωβρίου και συμμετέχουν απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η έκθεση αποτελεί θεματική συνέχεια της έρευνας του κοινωνικού και πολιτισμικού πλαισίου όπως αυτά διαμορφώνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα και ξεκίνησε με την έκθεση “Διάλογος #1: Η ανθρώπινη κατάσταση” της σειράς εκθέσεων “ΔΙΑΛΟΓΟΙ Σύγχρονης Τέχνης”. 
Συμμετέχοντες απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών: Στέλλα Μπορουτζή , Mάρθα Πετράκη, Xριστίνα Σπανού .
Συμμετέχοντες απόφοιτοι του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης:
Αλειφεροπούλου Καρολίνα, Κύρκου Παυλίνα
Εγκαίνια: Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, 18:00
Διάρκεια: Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε συνεργασία με το Κέντρο Διατήρησης και διάδοσης Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού «ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΑ», πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα η εκδήλωση «Σεβντίκιοϊ πατρίδα μου σεβντά μου». Μία εκδήλωση μνήμης για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Μικράς Ασίας και την προσφυγοποίηση του ελληνισμού της. Ένα ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες με ομιλητή τον φιλόσοφο – ιστορικό – συγγραφέα κο Σαράντο Καργάκο που παρουσίασε το επίκαιρο βιβλίο της συντοπίτισσας μας Μαρίτσας Σαριντζιώτου με τίτλο «Σεβντίκιοϊ πατρίδα μου σεβντά μου» και το σύλλογο «Εθνογραφικά» που με τη χορωδία και τις ομάδες χορού τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά και νεότερα μικρασιατικά τραγούδια με τη συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.


(Εάν δείτε τα video με τη σειρά θα έχετε δει ολόκληρη την εκδήλωση)