Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Παλιά τους τέχνη... κόσκινο - του Βασίλη Δημητριάδη

Από τη "ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ" που κυκλοφορεί: 

Θα παρακαλούσα το αναγνωστικό κοινό να μη με παρεξηγήσει για τη χρήση παροιμιών που μούρχονται στο μυαλό και τις χρησιμοποιώ.

Ξέρετε ο Λαός μας, αυτός ο Λαός που έχει περάσει πάρα πολλά στα 2500 χρόνια της ιστορίας του, κατάφερε αν μη τι άλλο, να καταγράφει σχεδόν τα πάντα σε πανέξυπνες σύντομες προτάσεις όπως η παραπάνω. Πολύ χρήσιμο!

Ξεκίνησε λοιπόν το παιχνίδι. Φυσικά αναφέρομαι στο γνωστό εκλογικό παιχνίδι το οποίο τα επόμενα 2 περίπου χρόνια μέχρι τις δημοτικές εκλογές θα μας απασχολεί σε κάθε φύλλο.

Όχι βεβαίως γιατί δεν έχω άλλη δημοσιογραφική δουλειά να κάνω, έχω δουλειά και μάλιστα πολλή και στο μέλλον θα έχω ακόμα περισσότερη. Όμως η καταγραφή όσων συμβαίνουν στο Δήμο μας σε κάθε επίπεδο, η ενημέρωση, δεν μπορεί να αφεθεί σε χέρια όσων δεν σέβονται τον δημότη, υποτιμώντας του τη νοημοσύνη. Ναι μπορεί να έχετε ερωτήματα ενδεχομένως να διαφωνείτε. Λογικό είναι. Όμως τα καταγραφόμενα πάντα μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε και τις απόψεις μου να μη τις δεχτείτε. Και επειδή κάποιοι έχουν δεχτεί πως "έτσι είναι το πολιτικό παιχνίδι" δηλώνω πως εγώ δεν το αποδέχομαι... "έτσι"!

Προχωρώ λοιπόν να κάνω και τώρα αυτό που έκανα πάντα.

Να στήνω κάθε μήνα μία εφημερίδα άποψης και ενημέρωσης των συμπολιτών μου. Βάζοντας μια “άνω τελεία” (και δεν ξέρω πως μπαίνει στο πληκτρολόγιο η... ρημάδα), θα αναφέρω κάποια σημαντικά γεγονότα, τα οποία ενδεχομένως δεν έχετε πληροφορηθεί ακόμα. Βλέπετε το διάστημα του ενός μηνός ανάμεσα στα... "ραντεβού" μας είναι αρκετά μεγάλο τελικά.

-Λειτούργησε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

-Ξεκίνησαν οι εκσκαφές για την κατασκευή του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού Γέρακα στην οδό Ανάφης.

-Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η λεγόμενη “πράσινη διαδρομή” που ενοποιεί ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου του Γέρακα με αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία Δημαρχείο, Παιδικές χαρές, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, ποδηλατόδρομους κ.λ.π

-Ανακατασκευάστηκε εκείνη η ανηφόρα - καρμανιόλα στην Παλλήνη στην οδό Ελ. Βενιζέλου και Μαραθώνος.

-Υπογράφτηκε η πράξη εφαρμογής της “Ανω Μπαλάνας”.


10 άλλες (βαλτωμένες επί δεκαετίες) πολεοδομικές ενότητες στην Παλλήνη, μία στην Ανθούσα και όλος ο εκτός σχεδίου Γέρακας έχουν ολοκληρωθεί από πλευράς Δήμου και περιμένουν τη σειρά τους στο αρμόδιο υπουργείο.


Επίσης σε φάση ολοκλήρωσης και υπογραφής σύμβασης, βρίσκονται οι διαδικασίες για την συνέχιση του δικτύου ομβρίων και πολλά ακόμα έργα τα οποία αν αρχίσω να απαριθμώ θα αλλάξει ο χαρακτήρας του άρθρου.


Τα σημαντικά αυτά έργα, αν δεν υπήρχε η ΦΩΝΗ του Γέρακα, (έντυπη και η διαδικτυακή) οι συμπολίτες μας προφανώς δεν θα τα γνώριζαν.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου, όμως για κάποιους... κακώς τα δημοσιεύουμε! Μάλιστα το λέει και το γράφει όπου βρεθεί ο εξέχων δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας -και φίλος μου- ο Άρης. Κατά τον ίδιο θα έπρεπε να μη τα αναφέρουμε διότι “δεν βοηθάμε λέει τον Δήμαρχο έτσι”. (Τι να κάνουμε... και νουθεσίες δεχόμαστε από φίλους)...

Θα πρέπει λοιπόν να τα αποκρύπτουμε και αντίθετα να δημοσιεύουμε μόνο οτιδήποτε αρνητικό βρίσκουμε μπροστά μας για να... βοηθήσουμε το Δήμαρχο. Ίσως να εφευρίσκουμε κιόλας κανένα δε βαριέσαι ποιος θα το καταλάβει; Να πετάμε και μερικά “ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ” έτσι για να δημιουργούμε φασαρία να γυρίζει το κεφάλι του και προς τα εμάς κανένας δημότης.

Ξέρετε όμως... Το να ασχολούμαι με παλαιοκομματικά τερτίπια και παραλογισμούς δεν είναι κάτι που με... τρελαίνει, όπως τελικά πρέπει, γιατί αλλιώς θα μας πνίξει όλους η παραπληροφόρηση.

Πρόσφατα διάβασα π.χ κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις για το καθεστώς των ποδηλάτων που θα κυκλοφορούν στους ποδηλατόδρομους που φτιάχτηκαν στο Γέρακα.

Ποδηλατόδρομοι οι οποίοι όμως μέχρι τώρα δεν... υπήρχαν, αφού ποτέ δεν είδαμε κάποια αναφορά σε αυτούς πλην της ΦΩΝΗΣ. Η μήπως είδατε εσείς;

Στο ζήτημα των αιθουσών “πολλαπλών χρήσεων” στα Σχολεία τα οποία ονομάζουν απαξιωτικά “κοντεϊνερ” για προφανείς λόγους δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων. Ποιος είναι εκείνος που είναι ευχαριστημένος από αυτή την κατάσταση; Όμως ποια είναι η εναλλακτική λύση απέναντι σε αυτή την πολιτική της αποκλειστικά αρμόδιας, και πλέον υπό οικονομική κατάρρευση πολιτείας; Να μην υπάρχουν; Να ξηλωθούν; Και μετά; Πέρα από το γεγονός πως μονίμως αναφέρονται στα “κοντεϊνερ” αποκλειστικά των σχολείων του Γέρακα,!

Μάλιστα το επικαλούνται ως επιχείρημα και εκείνοι που το είχαν αποδεχτεί ευρέως ως λύση στην Παλλήνη, όπου το 3ο Γυμνάσιο, το 4ο Δημοτικό και το Εσπερινό Γυμνάσιο στεγάζονται εξ ολοκλήρου σε "κοντεϊνερ" όπως αρέσκονται να τα αποκαλούν!!! Καμία, μα καμία αναφορά όμως δεν υπήρξε, για τη λειτουργία του νέου κτηρίου του 5ου Δημοτικού! Η μήπως είδατε εσείς;

Τον τελευταίο καιρό, η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργάνωσε πολλές εξαίρετικες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πολιτιστικά μας κέντρα, τις οποίες παρακολούθησαν και καταχειροκρότησαν χιλιάδες συμπολίτες μας. Δεν θα αναζητήσω τους λόγους που αγνοήθηκαν από τους θεσμικούς εκπροσώπους της μειοψηφίας, μπορεί να είχαν όλοι -ταυτόχρονα- άλλες σοβαρότερες υποχρεώσεις. Όμως πουθενά δεν είδα την παραμικρή αναφορά σε αυτές τις εκδηλώσεις από τα μέσα “ενημέρωσης” που πρόσκεινται σε αυτή... Η μήπως είδατε εσείς;

Γνωρίζω πως αυτό συνηθίζεται από τις απανταχού... μειοψηφίες που βασίζουν την πολιτική επιβίωσή τους στην τακτική: υποβαθμίζω - καταγγέλω - αποκρύπτω - δημιουργώ εντυπώσεις. Η μειοψηφία όμως του δικού μας Δήμου έχει προσθέσει στην πρακτική της και το ρήμα “δυσφημώ” τον τόπο μου, και “διχάζω” τον κοινωνικό της ιστό και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο!

Η χρήση βεβαίως αυτής της τακτικής, πολλές φορές οδηγεί σε αυτοπαγίδευση τους, αφού η πραγματικότητα... δεν μπορεί να κρυφτεί! Τότε τα βάζουν με την κάθε ΦΩΝΗ που τους... εκτροχιάζει από τη γραμμή τους. Ταυτόχρονα τα προπαγανδιστικά μέσα που ελέγχουν, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό, έπαιζαν το χαρτί του... “πλουραλισμού” με αναδημοσιεύσεις και από άλλες ιστοσελίδες, αφού είδαν πως οι δημοσιεύσεις ειδικά της ΦΩΝΗΣ του Γέρακα, ΑΚΥΡΩΝΑΝ τα δικά τους γραφόμενα, τις έκοψαν “μαχαίρι”!!! Αν κάποιος πάντως παρακολουθούσε, αποκλειστικά και μόνο αυτούς, θα νόμιζε πως ο Δήμος Παλλήνης, είναι ο μοναδικός Δήμος στον κόσμο όπου το θεσμικό σύστημα διοίκησης περιλαμβάνει μόνο... αντιπολίτευση αφού τίποτα απολύτως δεν υπάρχει στη θεματολογία τους που να αφορά τον Δήμαρχο κ. Θανάση Ζούτσο!

Είναι σαφές πως κάποιο μέσο που δεν έχει άποψη και μέσα από τη λειτουργία του αφήνει έντονη την γεύση της προσωπικής εμπάθειας δεν μπορεί να κρυφτεί.

Πρόσφατα δε, είδαμε και -έμμεσες- “προειδοποιήσεις” που θυμίζουν έντονα “Αυριανή” απευθυνόμενες προς την ΦΩΝΗ του Γέρακα... Πως θα δημοσιεύσουν λέει, τι... έγραφε παλαιότερα.

Λες και ότι δημοσιεύαμε το δημοσιεύαμε κρυφά και δεν το γνωρίζουν οι αναγνώστες μας...

Μιλάμε δηλαδή για... ολική παράνοια! Πάντως ήδη καλέσαμε όποιον ενδιαφέρεται να έλθει στα γραφεία, να θέσουμε στη διάθεσή του το αρχείο μας για να μη κουράζεται να συγκεντρώσει τα στοιχεία που θέλει. Καμιά ανταπόκριση φυσικά. Τους ξανακαλούμε λοιπόν δημόσια, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να πραγματοποιήσουν όσα λένε. Αν δεν το κάνουν, σε κάθε φύλλο εμείς θα τους το υπενθυμίζουμε, διότι ως γνωστόν... “το χιούμορ μακραίνει τη ζωή”!

Τώρα τελευταία βρήκαν άλλη... απασχόληση. Την υπόθεση με την πρωτοβάθμια...

Εδώ θα υπενθυμίσουμε πως από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος με παρέμβασή του, ζήτησε την παραίτηση δημοτικής του συμβούλου και ανέθεσε σε ορκωτούς λογιστές την έρευνα της υπόθεσης, η οποία τελικά παραπέμφτηκε στις αρμόδιες αρχές της πολιτείας για περαιτέρω έλεγχο.

Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να γίνει πριν ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές η υπόθεση, μήπως κάποια... δημόσια διαπόμπευση και δημόσιος λιθοβολισμός για να ικανοποιηθούν τα αντιπολιτευτικά ένστικτα κάποιων; Με τέτοιες λογικές θα Διοικούσαν αυτόν τον Δήμο αν είχαν ποτέ την ευκαιρία; Αφού λοιπόν οσμίστηκαν το “πιπεράτο” και ιδιαίτερου αντιπολιτευτικού ενδιαφέροντος θέμα, θέλοντας να προλάβουν τις εξελίξεις, ζήτησαν... εισαγγελική παραγγελία για να τους παραδοθούν τα σχετικά έγγραφα. Δικαίωμά τους θα μου πείτε και θα συμφωνήσω.

Όμως ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ το γεγονός, πως αυτό έγινε με υπόδειξη του... Γ. Γραμματέα του Δήμου κ. Γιώργου Τέντη, ώστε να υπάρξει νομιμοποίηση της διαδικασίας εξαγωγής στοιχείων εκτός του Δημαρχείου!!!

Τελικά πάντα οι αντιπολιτεύσεις, με την όποια μορφή τις έχω συναντήσει κατά καιρούς, (η συγκεκριμένη θέλω να υπενθυμίσω, πως ενώθηκε κάτω υπό την ηγεσία του πρώην δημάρχου Παλλήνης κ. Κωνσταντά), υποθέτω πως έχουν στο... DNA τους τέτοιου είδους πρακτικές...

Θα θυμάστε άλλωστε και τις παλαιότερες “τζούφιες” καταγγελίες, όπως παράδειγμα για το Δημαρχείο του Γέρακα που σήμερα στεγάζει με ασφάλεια (και κυριολεκτώ) το νέο μας Δήμο. Πρόκειται για γνωστή πολιτική συμπεριφορά που κάνει την εμφάνισή της όταν οι επιχειρηματολογικές ικανότητες δυστυχώς υστερούν των περιστάσεων και αυτό είναι που θα πρέπει να μας ανησυχεί... Το γεγονός αυτό βέβαια, στα προσκείμενα στην μειοψηφία μέσα προπαγάνδας, μεταφράστηκε σε... “Μπήκε εισαγγελέας στο Δήμο” (!) και μάλιστα με... ταυτόχρονο παίξιμο του γνωστού άσματος του αείμνηστου Μανώλη Ρασσούλη “Γεια σου κυρ εισαγγελέα”!!!

Αγαπητοί αναγνώστες - συμπολίτες... Το να γράψεις κάτι αρνητικό και ανακριβές για να θίξεις τον πολιτικό σου αντίπαλο το έχω ξαναδεί και πάλι θα το ξαναδώ... Το να... πανηγυρίζεις κιόλας επειδή ΔΥΣΦΗΜΕΙΣ την ίδια την πόλη σου... ειλικρινά, ΠΟΤΕ!!!

Ένα ακόμα από τα πολλά παραδείγματα τέτοιων συμπεριφορών, μπορείτε να δείτε στο απόσπασμα από προεκλογικό φύλλο της εφημερίδας “Αττικό Βήμα” το οποίο δημοσιεύουμε.

Προφανώς θα είναι περιττό να επισημάνω πως, το θράσος και η αναβίωση μεθόδων πολιτικαντισμού της δεκαετίας του ΄50 δεν συνιστούν και καταλληλότητα να διαχειριστεί κάποιος ευθύνες, όπως η διοίκηση ενός Δήμου του μεγέθους και των απαιτήσεων του ενιαίου Δήμου Παλλήνης.

Και κλείνοντας αυτό το άρθρο, θέλω πέρα από την “δημοσιογραφική” ιδιότητά μου, να εκφράσω δημόσια ένα σημαντικό ερώτημα, με την πολιτική μου ιδιότητα, σαν σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Γέρακα, ιδιότητα με την οποία με τίμησαν οι συμπολίτες μου.

Και να το απευθύνω σε όλους όσους διεκδίκησαν τον ενιαίο Δήμο υπό την ηγεσία του πρώην Δημάρχου Παλλήνης. Είναι απλό: Έχουν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις για τις πολιτικές επιλογές τους, προς τους Γερακιώτες;

Στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ”, διάβασα μια επιστολή συνδημότη μας, κατοίκου της περιοχής Βακαλόπουλου, ο οποίος χωρίς να έχει καθόλου άδικο, αξίωνε να μάθει που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα από τις εισφορές για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

Όπως αναφέρει, αυτά τα χρήματα προήλθαν από προσωπικούς κόπους και σκοπό είχαν την ανάπτυξη υποδομών στη περιοχή που ζει ο συμπολίτης μας.

Κάτι ανάλογο όμως αναρωτιούνται δικαίως και οι χιλιάδες συμπολίτες μου του πρώην Δήμου Γέρακα, των οποίων επίσης τα χρήματα που δέσμευσε η REDS και όχι μόνο, προήλθαν από προσωπικούς κόπους και που σήμερα αποπληρώνουν χρέη για τα οποία δεν ευθύνονται ούτε οι ίδιοι, ούτε οι διοικήσεις τους. Φυσικά και δεν περιμένω να πιάσει... κρίση ειλικρίνειας όσους ευθύνονται γι αυτή την κατάσταση, δεν έχω αυταπάτες.

Οι σύμβουλοι από το Γέρακα όμως, οι οποίοι εξελέγησαν υπό την ηγεσία του πρώην Δημάρχου Παλλήνης, τον αποδέχτηκαν, τον στήριξαν και υιοθέτησαν τις πολιτικές πρακτικές και λογικές του, προκειμένου να διεκδικήσουν την διοίκηση του νέου Δήμου Παλλήνης, αναρωτιέμαι αν και τι γνώριζαν για αυτά τα χρέη... Εκτός πια αν τους “πλάνεψε” μια άγνωστη δύναμη.

Ακόμα και αν θεωρούν, πως τα πράγματα “έχουν καλώς”, ας βγουν να το πουν δημόσια, γιατί μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει, παρά το ότι άλλαξε δύο φορές η ηγεσία της παράταξης τους! Έχουν τρόπους και μέσα να το κάνουν...

Τώρα όσο αφορά, αυτά που ανέφερε ο κ. Κωνσταντάς, περί εισαγγελέα κλπ, στο δημοτικό συμβούλιο, προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο, όπως θα με άφηναν τελείως αδιάφορο ως πολιτικές οντότητες ο ίδιος και ο προκάτοχός του Γκοτσόπουλος αν σήμερα δεν αντιμετωπίζαμε τις καταστροφικές συνέπειες των δικών τους διοικήσεων... Άλλωστε δεν πρόκειται μία εφημερίδα να υποκαταστήσει κανένα θεσμό, ιδιαίτερα δε, αυτόν της Δικαιοσύνης.

Μια εφημερίδα υποχρεούται να δημοσιεύει στοιχεία, να θέτει ερωτήματα και να καταγράφει γεγονότα με αποδέκτες τους αναγνώστες της. Και εμείς στη ΦΩΝΗ αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε -να είναι όλοι σίγουροι- για... πολύ καιρό ακόμα!!!

Όσο λοιπόν βλέπουμε κάποιους να εκνευρίζονται για όσα γράφει η ΦΩΝΗ... για εμάς θα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση πως κάνουμε καλά τη δουλειά μας!