Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Παραιτήθηκε ο Φώτης Μαζίτσος - ο Μάνος Καραγιάννης στη θέση του

Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του Γέρακα από την εποχή της ίδρυσης αυτόνομης Κοινότητας, αποτελεί η παρουσία του κ. Φώτη Μαζίτσου.

Πρόκειται για ένα συμπολίτη μας ο οποίος επί δεκαετίες  βρισκόταν ενεργά στις επάλξεις και αγωνιζόταν για την ανάπτυξη της Κοινότητας και του μετέπειτα Δήμου Γέρακα, που σήμερα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Ο Φώτης Μαζίτσος, γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα. Από τους παλαιότερους κατοίκους ασχολήθηκε επί δεκαετίες με την δημόσια ζωή. Έχει μία μακρά ιστορία προσφοράς, η οποία τον κατατάσσει στους πρωτεργάτες για την μετατροπή μίας αυθαιρετούπολης χωρίς ούτε καν τις βασικές υποδομές - όπως ήταν το 1980 ο Γέρακας - σε σύγχρονη και οργανωμένη πόλη

Ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρακα “Η ΠΗΓΗ”, έχει να καταγράψει πλούσιο πολιτιστικό και εξωραϊστικό έργο, ενώ ήταν εκείνος που το 1980 εξέδωσε για πρώτη φορά την τοπική εφημερίδα "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚA" η οποία κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα.

Διετέλεσε επανειλημμένως μέλος σε διοικήσεις συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της περιοχής αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα για την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών για τους μαθητές.

Ως σύμβουλος της Κοινότητας Γέρακα, εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του 1982 και έκτοτε στάθηκε στο πλευρό του κ. Γιάννη Παπαδογεωργάκη, σημαντικός και πολύτιμος συνεργάτης του, συνεχίζοντας να προσφέρει στον τόπο με την ιδιότητα του συμβούλου αλλά και του Αντιπροέδρου της Κοινότητας Γέρακα.

Ως Δημοτικός σύμβουλος στον μετέπειτα Δήμο Γέρακα, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και της δημοτικής επιτροπής Παιδείας. Άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου την διετία 1990 – 1992 και κατόπιν του Αντιδημάρχου.

Με την ενοποίηση των Δήμων το 2010 στο πλαίσιο των αλλαγών και των ενοποιήσεων του σχεδίου “Καλλικράτης”, εξελέγη τοπικός σύμβουλος Γέρακα και προήδρευσε επί 3,5 χρόνια του τοπικού συμβουλίου. Επανεξελέγη το 2014 και στις πρόσφατες εκλογές του 2019 στο Κοινοτικό πλέον Συμβούλιο Γέρακα.

Σε καμία περίπτωση μέσα σε ένα κείμενο δεν μπορεί να αποτυπωθεί η πλούσια εμπειρία και προσφορά του κ. Φώτη Μαζίτσου.
Θα ήταν κάπου το 1974 ή το 1975, που θυμάμαι τον Φώτη να επισκέπτεται τον πατέρα μου στο σπίτι μας (10 χρονών ήμουν) μαζί με τον Δημήτρη Δημητριάδη, ως αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΠΗΓΗ προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την κατασκευή με χαλίκι της οδού Γέρακα. Μέχρι τότε η Γέρακα ήταν σε κάποια σημεία αδιάβατη. Η εικόνα αυτή έχει μείνει αναλλοίωτη στη μνήμη μου. Ποιος ξέρει, ίσως ασυνείδητα να ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα μερικά χρόνια μετά με τα "κοινά". Φώτη σ' ευχαριστούμε για όσα έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια!!!


Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον μέχρι σήμερα συνεργάτη του, ο οποίος είναι βέβαιο πως ακόμη και χωρίς να είναι στο Συμβούλιο, θα συνεχίσει να βοηθά και να αγωνίζεται για το Γέρακα.

Μετά την παραίτηση του Φώτη Μαζίτσου για προσωπικούς λόγους από το αξίωμα του Κοινοτικού Συμβούλου, την θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών του ίδιου ψηφοδελτίου, κ. Εμμανουήλ Καραγιάννης ο οποίος και ορκίστηκε από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο σήμερα 19 Σεπτεμβρίου. Του ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία!