Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 19-25/09/2019

AD ASTRA
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι.
Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρουθ Νέγκα.
Διάρκεια: 124 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή - Τετάρτη
21.15 (Μια προβολή)


H ιστορία ακολουθεί τον αστροναύτη Ρόι ΜακΜπράιντ (Μπραντ Πιτ) καθώς ταξιδεύει στα πέρατα του ηλιακού συστήματος για να βρει τον χαμένο πατέρα του και να διαλευκάνει ένα μυστήριο που απειλεί την επιβίωση του πλανήτη. Το ταξίδι του θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και τη θέση μας στο σύμπαν.

‘Per Aspera ad Astra’. Στο μέλλον, ο αστροναύτης Ρόι ΜακΜπράιντ είναι ο αρχηγός της αποστολής που θα κατασκευάσει τη μεγαλύτερη κεραία που έχει υπάρξει ποτέ. Σκοπός αυτής της αποστολής είναι η αναζήτηση ανώτερης μορφής ζωής. Ένα ξαφνικό βραχυκύκλωμα όμως, παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή. Αυτό είναι ένα από τα τελευταία περιστατικά που έχουν συμβεί τελευταία στη Γη, καθώς πολύ συχνά ξεσπούν πυρκαγιές και συντρίβονται αεροπλάνα εξαιτίας βραχυκυκλωμάτων στο δίκτυο, που με τη σειρά τους προκαλούνται από ραδιενεργά ρεύματα. Το πρακτορείο των ΗΠΑ πιστεύει πως αυτές οι εκρήξεις είναι αποτέλεσμα των κοσμικών ακτινών που προκλήθηκαν έπειτα από έκρηξη κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, υπό την ονομασία Σχέδιο Λίμα. Η εν λόγω αποστολή έλαβε χώρα κοντά στον Κρόνο πριν από αρκετά χρόνια και τα μέλη του πληρώματος χάθηκαν στο διάστημα.

Διοικητής της αποστολής ήταν ο πατέρας του Ρόι, ο Κλίφορντ ΜακΜπράιντ (Τόμι Λι Τζόουνς), ένας θρυλικός αστροναύτης που αγνοείται τα τελευταία 16 χρόνια. Αν και ο Ρόι δεν τον έχει δει από την ηλικία των 16 ετών, δεν έπαψε να τον έχει ως είδωλο. Έμαθε από εκείνον να παίρνει ρίσκα και να αναζητά απαντήσεις για τα πάντα στο απέραντο διάστημα. Όμως, ο Κλίφορντ υπήρξε απόμακρος ως πατέρας με αποτέλεσμα ο Ρόι να δείχνει μοναχικός και απομονωμένος, μακριά από τη δημιουργία σχέσεων, καταπιέζοντας θετικά και αρνητικά συναισθήματα. Ο Ρόι θα χρειαστεί να μεταφερθεί πρώτα στη Σελήνη και να βρει το αεροσκάφος Κεφέας που θα τον μεταφέρει στον Άρη. Αν όλα γίνουν σωστά, τότε θα μπορέσει να συνεχίσει στον προορισμό του.

Ο Τζέιμς Γκρέι ισχυρίζεται πως η πρώτη του έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας υπήρξε όταν διάβασε για τη δουλειά του βραβευμένου με Νόμπελ φυσικού Ενρίκο Φέρμι, γνωστός για την κατασκευή του πρώτου ατομικού αντιδραστήρα το 1942. Ο Φέρμι πίστευε πως κατά 90% η νοτιοδυτική πλευρά των ΗΠΑ θα εξαφανίζονταν τη στιγμή που ο άνθρωπος θα κατάφερνε να χωρίσει το άτομο στα δύο.


ANGRY BIRDS: Η ΤΑΙΝΙΑ 2
THE ANGRY BIRDS MOVIE 2
Σκηνοθεσία: Θάροπ Βαν Όρμαν, Τζον Ράις.
Διάρκεια: 97 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή - Τετάρτη
19.30 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Τα θυμωμένα πουλιά που δεν πετάνε και τα κακόβουλα πράσινα γουρούνια αντιμετωπίζουν μία κοινή απειλή που βάζει σε κίνδυνο τα νησιά τους. Ο Ρεντ, ο Τσακ, ο Μπομπ και ο Σούπερ Αετός επιστρατεύουν την αδελφή του Τσακ, Σίλβερ, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με το γουρούνι Λέοναρντ, τη βοηθό του Κόρτνεϊ και τον Γκάρι για να κάνουν ανακωχή και να σχηματίσουν μία απίθανη ομάδα που θα σώσει τα νησιά τους.

Οι δημιουργοί ήθελαν να εξερευνήσουν ένα νέα κεφάλαιο στο σάγκα των πτηνών που δεν πετάνε. Στην πρώτη ταινία, ο Ρεντ ήταν ο πιο οξύθυμος όλων, ένας μόνιμος εξόριστος στο κατά τα άλλο φιλήσυχο νησί των πουλιών. Αλλά ο Ρεντ ήταν ο μόνος που έχει το κουράγιο να αποκαλύψει την απειλή πίσω από τα γουρούνια, με αρχηγό τον Λέοναρντ, που ήταν αποφασισμένα να κλέψουν τα πολύτιμα αυγά των πουλιών. Ο Ρεντ, με τη βοήθεια των κολλητών του, του Τσακ, ενός πανέξυπνου και ταχύτατου καναρινιού, και του Μπομπ, ενός γλυκύτατου, αλλά μερικές φορές εκρηκτικού τύπου, οδηγεί τα πουλιά στη νίκη ενάντια στα δαιμόνια γουρούνια.

Τώρα, στη νέα αυτή περιπέτεια, ο Ρεντ είναι ένας ήρωας που αγαπάνε όλοι στο νησί. Εντωμεταξύ, η αντιπαλότητα ανάμεσα στα γουρούνια και τα πουλιά έχει εξελιχθεί σε μία μάχη φάρσας. Όλα αλλάζουν όταν γιγάντιες μπάλες πάγου αρχίζουν να πέφτουν από τον ουρανό και να προσγειώνονται στα νησιά των πουλιών και των γουρουνιών. Μία νέα, ψυχρή απειλή έχει αναδυθεί από ένα μυστηριώδες τρίτο νησί και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα, όταν ο Λέοναρντ επισκέπτεται κρυφά τον Ρεντ, προτείνοντας του να συμμαχήσουν ενάντια στον κοινό εχθρό. Πρόκειται για ένα πρόβλημα και των δύο και ο Λέοναρντ επιμένει ότι αν δεν συνεργαστούν, θα καταστραφούν και τα δύο νησιά. Ο Ρεντ είναι επιφυλακτικός, αλλά δεν βλέπει άλλη επιλογή. «Ξαφνικά, τα γουρούνια θέλουν ανακωχή; Γιατί; Γιατί υπάρχει ένα άλλο νησί που εξαπολύει ιπτάμενα αντικείμενα άγνωστης ταυτότητας, σαν βόμβες πάγου. Οπότε τα γουρούνια πρέπει να κάνουν ομάδα με τα πουλιά, κάτι που ενοχλεί τον Ρεντ. Δεν είναι σίγουρος ότι θα διατηρήσει την προνομιούχο του θέση, αλλά πρέπει να κάνει το σωστό» εξηγεί ο Jason Sudeikis, που δίνει τη φωνή του στον Ρεντ.

Οι εχθροί πρέπει να γίνουν άσπονδοι φίλοι και να σχηματίσουν μία κορυφαία ομάδα με τους Ρεντ, Τσακ, Μπομπ, Λέοναρντ και τον επιβλητικό και εντελώς προβληματικό Σούπερ Αετό. Στην ομάδα υπάρχουν καινούριες προσθήκες, όπως η μηχανικός Σίλβερ, που είναι η ξύπνια αδελφή του Τσακ και έχει όλες τις απαντήσεις και η Κόρτνεϊ, η μικρή, αυθάδης βοηθός του Λέοναρντ. Τέλος, εμφανίζεται ο Γκάρι, ένας γκρινιάρης επιστήμονας που εξοπλίζει το νησί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η καινούρια ομάδα ανακαλύπτει ότι ο χειμώνας έρχεται μέσα από τα παγωμένα βλήματα που εξαπολύονται από το νησί του Αετού, όπου η Ζέτα βασιλεύει με τη βοήθεια του επικεφαλής επιστήμονα Γκλεν. Κουρασμένη από τις παγωμένες συνθήκες του κόσμου της, η Ζέτα αποφασίζει να κυριαρχήσει πάνω στα νησιά των πουλιών και των γουρουνιών και να φτιάξει έναν δικό της νέο παράδεισο. Η ομάδα μας πρέπει να πάει κρυφά στο νησί του Αετού, να αποδυναμώσει τη Ζέτα και να εξουδετερώσει το υπερσύγχρονο όπλο της. Καθώς οι ήρωες μπαίνουν σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν τα σπίτια τους, μία παράλληλη περιπέτεια εκτυλίσσεται καθώς μερικά αξιαγάπητα μικρά πουλάκια, που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία, κάνουν πάλι τα δικά τους και παίζουν ένα παιχνίδι ρόλων που εκτροχιάζεται, για να αποδείξουν ότι ακόμα και ένας μικρούλης νεοσσός μπορεί να έχει μεγάλα όνειρα!