Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Έως τα Χριστούγεννα η μετεγκατάσταση του 7ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Μπαλάνα

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες διαμόρφωσης των νέων σχολικών εγκαταστάσεων στην Άνω Μπαλάνα, στις οποίες θα μετεγκατασταθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης και του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΚΤΥΠ ΑΕ, εκτιμάται ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν έως τα Χριστούγεννα.

Τα δυο σχολεία επλήγησαν από πλημμύρα τον περασμένο Ιούνιο, λόγω της υπερχείλισης του παρακείμενου ρέματος και κρίθηκε αναγκαία η μεταστέγαση τους, έως ότου ολοκληρωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα απαραίτητα έργα που θα καταστήσουν ασφαλή την λειτουργία τους στο φυσικό τους χώρο.

Σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού στεγάζονται προσωρινά στις πρώην εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης, μετά τις απαραίτητες επισκευές, μετατροπές και προσθήκες αιθουσών στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Παλλήνης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ το 7ο Νηπιαγωγείο συστεγάζεται με το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης.

Εκτιμάται ότι τα δυο σχολεία θα μεταφερθούν, έως τα Χριστούγεννα, στις νέες εγκαταστάσεις τους που βρίσκονται στην Άνω Μπαλάνα Παλλήνης, επί της οδού Αγίας Σοφίας και Μίληση. Ο Δήμος Παλλήνης φρόντισε κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού να επισπεύσει την κατασκευή του οδικού δικτύου της περιοχής, ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργασίες κατασκευής του νέου σχολείου αλλά και η αυριανή πρόσβαση των μαθητών σε αυτό.