Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 05-11/09/2019

ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ 2
THE SECRET LIFE OF PETS 2
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν ντε Βαλ.
Διάρκεια: 86 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20.15 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Το αιώνιο ερώτημα παραμένει: τι κάνουν τα κατοικίδια στο σπίτι όταν λείπουν τα αφεντικά; Ο ήρωας της ιστορίας, ο Μαξ, είναι το Τζακ Ράσελ Τεριέ που περνάει μια παράξενη φάση ζωής. Η ιδιοκτήτριά του, έχει πλέον παντρευτεί και έχει αποκτήσει ένα παιδάκι, το οποίο ο Μαξ αισθάνεται ότι είναι ανυπεράσπιστο και πρέπει να προστατέψει με κάθε τρόπο. Αυτή η αίσθηση καθήκοντος θα του δημιουργήσει πολλά νευρικά τικ και νευρώσεις συμπεριφοράς. Ένα ταξίδι στην εξοχή, μαζί με τον αδελφό του, τον μαλλιαρό Δούκα, ίσως να δώσει τη λύση σε όλα. Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν, θα συναντήσουν τρομαγμένες γαλοπούλες, κυνικές αγελάδες και επιθετικές αλεπούδες που απλά θα επιβαρύνουν τα άγχη του Μαξ. Όμως, το σοφό τσοπανόσκυλο που ακούει στο όνομα Κόκκορας, θα είναι αυτό που θα ξυπνήσει τους δυο φίλους από τις αστικές φοβίες τους. Στο μεταξύ, η Κλόη, η περίφημη γάτα, και η Γκίτζετ, χάνουν ένα πολύτιμο παιχνίδι και πρέπει να οργανώσουν μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης. Παράλληλα, ο χνουδωτός λαγός Χιονόμπαλας, θα αισθανθεί σούπερ ήρωας και θα βοηθήσει την ατρόμητη Νταίζη, το ακαταμάχητο Σιχ Τσου της πρώτης ταινίας. Όλοι μαζί θα καταλήξουν σε ένα μεγάλο κυνηγητό που θα κόψει την ανάσα από την αγωνία αλλά και από το γέλιο.

     Η ταινία Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 είναι η 10η κατά σειρά animation παραγωγή της Illumination. Πρόκειται για το σίκουελ της ταινίας που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2006, που είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων πρώτου τριημέρου, για animation κωμωδία. Το ξεχωριστό χιούμορ, η οξυδέρκεια και το καλαίσθητο σκίτσο που έχουν κάνει την Illumination να διαπρέπει, δίνουν ξανά το παρόν σε αυτήν την εξαιρετική περιπέτεια με τα αξιολάτρευτα κατοικίδια. Ο εσωτερικός τους κόσμος, τα συναισθήματά τους, οι εμμονές τους, οι παραξενιές τους και οι γκάφες τους, είναι η πρώτη ύλη για ένα rollercoaster δράσης, έντασης και καλόγουστου χιούμορ.

Αυτήν τη φορά, η ιστορία πήρε μια περισσότερο ηρωική τροπή αλλά κυρίως, έδωσε βάρος στο συναισθηματικό δέσιμο που έχουν τα ζώα της πόλης μεταξύ τους. Οι διαφορές ανάμεσα στα ζωάκια που έχουν υιοθετήσει ανθρώπινες νευρώσεις στα διαμερίσματα και στα ελεύθερα ζώα του αγρού, ήταν μια από τις πιο αστείες προσθήκες στην ιστορία. Όλα αυτά μέχρι την τελική συμμαχία των μικρών φίλων, όπου οι συμμορία μικρών ζώων θα τα δώσει όλα για να κατατροπώσει έναν βασανιστή που αιχμαλωτίζει τα ζώα για το τσίρκο. Τα μαθήματα ζωής, οι παραξενιές, η τρυφερότητα, οι ανασφάλειες, οι υστερικές συμπεριφορές και ο υπερβάλλων ζήλος των ηρωικών τετράποδων, βρήκαν ομαλά το δρόμο τους στο σενάριο. Η ανιδιοτελής αγάπη των ζώων ανθίζει μέσα σε έναν εντελώς δικό τους κόσμο, που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε. Το χιούμορ στη νέας ταινία είναι πολύ περισσότερο και μας δίνει περισσότερη αίσθηση «οικειότητας» και τρυφερότητας. Οι παραγωγοί και οι δημιουργοί της ταινίας, δούλεψαν εντατικά σε κάθε λεπτομέρεια: από τα στερεότυπα συμπεριφοράς των ζώων, μέχρι τον καλογραμμένο και ζωηρό διάλογο.

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ, ΜΠΕΡΝΑΝΤΕΤ
WHERE’D YOU GO, BERNADETTE
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστεν Γουίνγκ, Λόρενς Φίσμπερν, Έμμα Νέλσον.
Διάρκεια: 104 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.45 (Μια προβολή)


Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που της λείπει είναι η περιπέτεια. Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 13χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα για να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της. Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα, Boyhood) καθοδηγεί τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Το ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρία Σεμπλ κυκλοφόρησε το 2012 και το 2013 η Annapurna Pictures και η Color Force εξασφάλισαν τα δικαιώματα και έτσι μια μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ήταν ήδη στα σχέδια. Έφτασε τότε η στιγμή που το project πέρασε από τα χέρια του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ο οποίος δήλωσε γοητευμένος από την ιστορία. «Είναι ένα σύνθετο πορτρέτο μιας ώριμης γυναίκας που ενώ τυγχάνει να είναι διάνοια, δεν εξασκεί την τέχνη της», ισχυρίζεται ο Λινκλέιτερ. «Η Μπερναντέτ είναι ένα μαγευτικό πρόσωπο, μια δυναμική γυναικεία παρουσία που είναι ταυτόχρονα και η ‘’φωνή’’ πολλών ανθρώπων. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία είναι η δυσκολία ενός καλλιτέχνη ή κάποιου ατόμου που δημιουργεί να συνεχίσει να δημιουργεί εξαιτίας κάποιων παραγόντων».

Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ως έμπειρος δημιουργός πολλών αγαπημένων ταινιών, μπόρεσε και εντόπισε τις βασικές θεματικές του βιβλίου που ενδιαφέρουν το κοινό. Ο ίδιος λέει: «Η ιστορία αυτή στοχεύει σε κάτι που μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη πολλών ανθρώπων. Έχετε ακούσει ποτέ την εξής άποψη: Το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο είναι ένας δημιουργός που δεν δουλεύει; Αυτό είναι πράγματι λυπηρό».