Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΝΟΕΣ: Εκδήλωση Κινηματογραφικής Λέσχης Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη του Δήμου Παλλήνης, σας προσκαλεί την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην εκδήλωση:

ΠΝΟΕΣ: Όταν η ποίηση συναντά την εικόνα τον ήχο.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων -"Ελαιουργείον", κύριος Ιωάννης Αρχοντάκης.

Οινοποιείο ΠΕΤΡΟΥ,
Λεωφ Μαραθώνος 117, 15351 Παλλήνη
(δίπλα στον ΟΑΕΔ)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι «Πνοές» είναι σειρά video art, έχουν άρωμα από το έργο σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ποιητών, τόσο παλαιότερων όσο και πιο σύγχρονων, η αξία και το ποιητικό μέγεθος των οποίων είναι αδιαμφισβήτητα: Καβάφης, Χουλιαράκης, Καρυωτάκης, Καββαδίας, κ.ά.

Μικρά σε διάρκεια αλλά με ιδιαίτερη αισθητική και ποιητική αξία, αποτελούν, εξ ολοκλήρου, προσωπική κατάθεση του σκηνοθέτη Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη, και είναι ένα πρωτότυπο και πολύτιμο υλικό, που αποτυπώνει σπουδαία λογοτεχνήματα και ταυτόχρονα δυνατές στιγμές της ποίησης, με ιδιαίτερα καλλιτεχνική διάσταση και με στόχο την ποιητική «ανάσα» των θεατών, φιλοδοξώντας να φέρει πιο κοντά στην ποίηση το ευρύ κοινό αλλά και να αναδείξει μια διαφορετική διάσταση στην απόδοση των ποιημάτων.

Με προσεκτικά επιλεγμένη μουσική, που έχει αντληθεί κυρίως από τον χώρο του κλασικού ρεπερτορίου και απογειώνει τις λέξεις και τις φράσεις των ποιημάτων, και αληθινές και καθόλου στομφώδεις αναγνώσεις, γεμάτες από αίσθηση, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα παρμένη από την ίδια την ποιητική γραφή -σαν μια πνοή θα έλεγε κανείς.

Μια ατμόσφαιρα γεμάτη σεβασμό, που κυριαρχεί σε κάθε περίπτωση, και ουσιαστική προσέγγιση στο ποίημα, τον ποιητή και τον θεατή.

Παραγωγή: t-shOrt
Αφήγηση - Video - Μοντάζ - Σκηνοθεσία: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης