Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Ζούτσος: Καταδικάστε τις λογικές που δεν ικανοποιούν δίκαια αιτήματα της πόλης μας

Σε ευθεία καταγγελία κατά του Υπουργού κ. Μανιάτη αλλά και του κόμματος που εκπροσωπεί στη Βουλή, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, προέβη σήμερα με ανοιχτή του επιστολή  προς τους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης, ο Δήμαρχος Παλλήνης.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης καταλογίζει ευθέως στον κ. Μανιάτη και στο ΠΑΣΟΚ ότι "δίνει μεγαλύτερο βάρος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των φίλα προσκείμενων σε αυτόν πολιτευτών, παρά στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων της πόλης μας". και καλεί τους κατοίκους να καταδικάσουν αυτές τις λογικές και τους εκπροσώπους τους, στις επερχόμενες εκλογές. 

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του Δημάρχου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης της 15ης Ιανουαρίου 2015 κατέστη προφανές ότι το σύνολο των πολιτικών φορέων με ξεκάθαρες δηλώσεις των εκπροσώπων τους τάσσεται υπέρ του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για άμεση προώθηση της λύσης του αποχετευτικού ζητήματος της πόλης μας, στο πλαίσιο της τεχνικά πλήρους και άρτια τεκμηριωμένης λύσης που έχει δρομολογηθεί από το 2012.

Παράλληλα εξέφρασαν, την στήριξη τους στο δίκαιο αίτημα μας για άμεση υπογραφή, από τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη, της έγκρισης τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΚΕΛ Ψυτάλλειας ώστε να συμπεριληφθεί και το υπόλοιπο μισό του Δήμου Παλλήνης, την καταδίκη μικροκομματικών συμπεριφορών και αντιλήψεων που καθιστούν τις τοπικές κοινωνίες όμηρους των ψηφοθηρικών συμφερόντων και την δέσμευσή τους για την άμεση προώθηση της ταχύτατης υλοποίησης του έργου από όποια θέση έχουν στην επερχόμενη Βουλή.

Παρά ταύτα, παρατηρούμε ότι ακόμη και αυτή η συντεταγμένη έκφραση των θεσμικών εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος, δεν πτοεί τους πολιτευτές που πασχίζουν για την πολιτική τους επιβίωση αλλά ούτε και τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη ο οποίος, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στη ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, εξακολουθεί να δίνει μεγαλύτερο βάρος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των φίλα προσκείμενων σε αυτόν πολιτευτών, παρά στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων της πόλης μας.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

Τέτοιου είδους συμπεριφορές και αντιλήψεις, ακόμη και αν γίνονται απλά ανεκτές από έναν πολιτικό χώρο, αυτό σημαίνει ότι τον εκφράζουν. Και αν αυτές οι συμπεριφορές και αντιλήψεις, εκφράζουν τον πολιτικό χώρο του Υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Ι. Μανιάτη, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες που σε λίγες μέρες θα αποφασίσουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην αυριανή Βουλή.

Εκφράζουμε απερίφραστα την καταδίκη μας απέναντι σε αυτές τις λογικές και στους εκπροσώπους τους και καλούμε και τους πολίτες αυτής της πόλης να πράξουν το ίδιο, στις μεθαυριανές εκλογές.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης
Αθανάσιος Ζούτσος


Υπενθυμίζω τι είχα γράψει πριν από μερικές μέρες: 

Το θέμα προέκυψε μετά την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη, ο οποίος υποκύπτοντας σε προεκλογικές σκοπιμότητες του πρώην βουλευτή και εκ νέου υποψηφίου με το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά κ. Καρύδη, αλλά και άλλων πολιτευτών, έθεσε στο αρχείο την περιβαλλοντική μελέτη που αφορά την κατεύθυνση των λυμάτων της Παλλήνης στην Ψυττάλεια. Η ενέργεια του κ. Μανιάτη απομακρύνει την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος του Δήμου μας.

Επειδή όπως ξέρετε δεν μ' αρέσει να μασάω τα λόγια μου έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Α) Ο Καρύδης πολύ καλά έκανε τη δουλειά του και κατάφερε στερούμενος κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης (η Ψυττάλεια μπορεί να δεχτεί χωρίς πρόβλημα λειτουργίας ή περιβαλλοντικό πρόβλημα πολύ παραπάνω από το Δήμο Παλλήνης) αλλά και κοινής λογικής (ο μισός περίπου Δήμος Παλλήνης ήδη αποχετεύεται στην Ψυττάλεια) να πετύχει το πάγωμα της αποχέτευσης του υπολοίπου Δήμου Παλλήνης προς την Ψυττάλεια.
Το ερώτημα που τίθεται είναι οι δικοί μας τι έκαναν; Και αναφέρομαι στους κ.κ. Βορίδη, Μαρτίνου, Βλάχο, Μπούρα και Χριστοφιλοπούλου οι οποίοι είναι Βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση, κάποιοι εξ' αυτών και Υπουργοί και ακόμα χειρότερα κάποιοι είναι και στο ίδιο κόμμα (ΠΑΣΟΚ) με τους Μανιάτη, Καρύδη. Εκ του αποτελέσματος, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για το μείζον αυτό θέμα της πόλης μας, και παρακαλώ αυτό να το θυμηθείτε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εκτός εάν μέχρι τότε έχουμε έγκριση της μελέτης. 

Β) Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην περιοχή μας, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στο θέμα (κι αυτό παρακαλώ να το θυμηθείτε στις 25 Ιανουαρίου). 

Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της αποχέτευσης