Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

"Το Κύμα" στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 21:00 (Εισφορά-Είσοδος 3 ευρώ) στην προβολή της ταινίας "Το Κύμα" (Die Welle).

Γερμανική δραματική ταινία του 2008 που διαρκεί 110 λεπτά.
Μεταφέροντας το ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τοντ Στράσερ (που με τη σειρά του αφηγήθηκε ένα πραγματικό περιστατικό σε σχολείο του Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια τον Απρίλιο του 1967), ο Ντένις Γκάνσελ υπογράφει μια ταινία – γροθιά στο στομάχι που έσπασε τα ταμεία στη Γερμανία.
Η ταινία έχει κερδίσει επτά βραβεία στην Γερμανία και σε όλο τον κόσμο. Ο σκηνοθέτης της ταινίας δήλωσε ότι δεν θα ξανακάνει ταινία για αυτό το θέμα διότι θεωρεί πως ότι ήταν να πει για τον ολοκληρωτισμό το είπε.

Όταν συνειδητοποιεί ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας της Ιστορίας προκαλούν αφόρητη ανία στους μαθητές του, ένας καθηγητής πολιτικής ιστορίας με αναρχικό παρελθόν και πρωτοποριακές ιδέες στήνει ένα παιχνίδι ρόλων μαζί τους. Μέσα από ένα διδακτικό πείραμα, που προβλέπει συγκρότηση μιας ελίτ με μυστικούς κώδικες, σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους, θέλει να τους δείξει στην πράξη την κρυφή γοητεία του ολοκληρωτισμού. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Dennis Gansel
Σενάριο : Johnny Dawkins, Ron Birnbach
Πρωταγωνιστές : JFrederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich
Περισσότερες πληροφορίες και κριτικές για την ταινία
Επίσημη σελίδα της ταινίας
IMDB:Το κύμα
Clickatlife:Το κύμα