Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ασπραδάκης Παντελής - Υποψήφιος από την Παλλήνη με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Όπως θυμάστε όταν ανακοίνωσα τους υποψήφιους που προέρχονται από το Δήμο Παλλήνης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είχα γράψει ότι θα φιλοξενήσω κείμενό τους μόνο εάν απαντάει στα εξής απλά ερωτήματα: α) Γιατί αποφάσισαν να βάλουν υποψηφιότητα β) σε τι διαφοροποιείται η δική τους υποψηφιότητα από τους νυν εκλεγμένους και γ) τι προτίθενται να κάνουν για το Δήμο μας.

Ο πρώτος υποψήφιος που ανταποκρίθηκε και σας παρουσιάζω παρακάτω, είναι ο τ. Βουλευτής της Περιφέρειάς μας κ. Ασπραδάκης Παντελής, ο οποίος είναι υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. 
 
1) Γιατί αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα

Αισθάνομαι την ευθύνη για την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και θεωρώ χρέος μου να μεταφέρω τη φωνή του κόσμου, την αγωνία , τους προβληματισμούς. Έχοντας για όπλα μου την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την διαφάνεια και την σκληρή δουλειά ζητάω την στήριξη σας για να εκπροσωπήσω την Περιφέρεια μας. Να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα για την βελτίωση της κοινωνίας, της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης του πολίτη. Αν πιστεύετε ότι ήμουν συνεπής στις πράξεις μου, ανταποκρίθηκα στις δικές σας απαιτήσεις και θεωρείτε ότι μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω στην Περιφέρειά μας και στους συμπολίτες μας, ζητώ την στήριξή σας για άλλη μια φορά.

Να είστε σίγουροι ότι η φωνή σας, ήταν και θα είναι φωνή μου.

2) Σε τι διαφοροποιείται αυτή η υποψηφιότητα από τους νυν εκλεγμένους

Όλοι οι υποψήφιοι και όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά είμαστε εκτεθειμένοι στον πολίτη. Τον μόνο και ουσιαστικό κριτή. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ για τον εαυτό μου είναι ότι δεν έχω να κρύψω τίποτα από κανέναν. Θα συνεχίσω ότι έκανα στο παρελθόν. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε σταδιακά από τον Σύλλογο γονέων του Δήμου Παλλήνης και τους τοπικούς συλλόγους προσπαθώντας να συμβάλλω από το δικό μου μετερίζι στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Στη συνέχεια στο Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο και ως βουλευτής πρωταρχικό μου μέλημα ήταν να μεταφέρω τη φωνή του κόσμου, την αγωνία, τον προβληματισμό, τις πρωτοβουλίες του. Με τις ίδιες αρχές και αξίες θα συνεχίσω να υπηρετώ.

3) Τι προτίθενται να κάνουν για το Δήμο μας

Το μεγαλύτερο και άμεσο πρόβλημα του Δήμου Παλλήνης άλλα και της ευρύτερης περιοχής είναι η λύση του αποχετευτικού ζητήματος. Το πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο σοβαρή έλλειψη υποδομής για την ευρύτερη περιοχή εδώ και δεκαετίες, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η μεταφορά των λυμάτων από την Αν. Αττική στην Ψυτάλλεια αποτελεί την πιο άμεση και πιο λογική λύση για το συγκεκριμένο κρίσιμο έργο για την ευρύτερη περιοχή και τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες . Όπως έκανα στο παρελθόν ως βουλευτής της περιοχής, με παρεμβάσεις στον αρμόδιο Υπουργό και σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή, έτσι και σήμερα, θα πρέπει όλοι μαζί να υποστηρίξουμε σθεναρά το αίτημά μας και να διεκδικήσουμε μια οριστική λύση του αποχετευτικού μας ζητήματος.

Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι υπάρχουν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που πλήττουν καθημερινά τους πολίτες του Δήμου μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσω να τα μεταφέρω και να τα αναδείξω για να δοθούν λύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω:

1. Την ανεργία σε πολύ υψηλά ποσοστά στην συντριπτική πλειοψηφία σε νέα παιδιά.
2. Αδυναμία πληρωμής φόρων και δανείων
3. Με την εγκληματικότητα να αυξάνεται αλματωδώς και την ανασφάλεια του πολίτη.
4. Με την δραματική αύξηση της παράνομης μετανάστευσης.
5. Με παγωμένα σχέδια πόλης.
6. Υλοποίηση έργων υποδομής

Βιογραφικό Ασπραδάκης Παντελής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Κρήτης. Από το 1987 κατοικεί μόνιμα στην Παλλήνη. Είναι παντρεμένος με την Αγγελίνα Κλεάνθους, κυπριακής καταγωγής, και έχουν τρία παιδιά. Έχει σπουδάσει Ηλεκτρονικός Τεχνολόγος Μηχανικός. Την Νίκη, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΑΣΟΕΕ, τον Μιχάλη, Απόφοιτο ΕΜΠ και την Τατιάνα, φοιτήτρια ΑΣΟΕΕ.

Εργάστηκε στην ΕΡΤ πάνω από 30 χρόνια σε διάφορες θέσεις, τα τελευταία χρόνια πριν εκλεχθεί βουλευτής το 2009, ήταν Διευθυντής Λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Διατέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών σε Συλλόγους Γονέων και στα Διοικητικά Συμβούλια Ενώσεων και Ομοσπονδιών Γονέων. Υπήρξε εκπρόσωπος των έντεκα Κρητικών Συλλόγων της Ανατολικής Αττικής και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Κρητών Παλλήνης− Γλυκών Νερών. Εκλέχτηκε στο Ανώτατο Συνδικαλιστικό Όργανο της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ) με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ (1992-1993). Εκλεγμένος το 2008 στο Τακτικό Συνέδριο Αντιπροσώπων της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών ΕΕΤΕΜ.

Το 1994 εκλέγεται πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παλλήνης. Το 1998 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος και Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής. Επανεκλέγεται ως Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής το 2002 και το 2006. Στις εθνικές εκλογές το 2009 εκλέγεται βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής. Στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα πραγματοποίησε πολλές παρεμβάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής και έχει καταθέσει στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ερωτήσεις πάνω σε θέματα τοπικής κοινωνίας και της τρέχουσας επικαιρότητας.