Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για την αποχέτευση

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, με μοναδικό θέμα τη "Συζήτηση και ενημέρωση για την Αποχέτευση Ακαθάρτων Δήμου Παλλήνης". 

Το θέμα προέκυψε μετά την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη, ο οποίος υποκύπτοντας σε προεκλογικές σκοπιμότητες του πρώην βουλευτή και εκ νέου υποψηφίου με το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά κ. Καρύδη, αλλά και άλλων πολιτευτών, έθεσε στο αρχείο την περιβαλλοντική μελέτη που αφορά την κατεύθυνση των λυμάτων της Παλλήνης στην Ψυττάλεια. Η ενέργεια του κ. Μανιάτη απομακρύνει την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης απευθύνει πρόσκληση με ανοιχτή επιστολή του σε όλους τους εμπλεκόμενους (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Υπουργούς, Βουλευτές) να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να πάρουν θέση επί του καίριου αυτού θέματος για την πόλη μας.

Επειδή όπως ξέρετε δεν μ' αρέσει να μασάω τα λόγια μου έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Α) Ο Καρύδης πολύ καλά έκανε τη δουλειά του και κατάφερε στερούμενος κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης (η Ψυττάλεια μπορεί να δεχτεί χωρίς πρόβλημα λειτουργίας ή περιβαλλοντικό πρόβλημα πολύ παραπάνω από το Δήμο Παλλήνης) αλλά και κοινής λογικής (ο μισός περίπου Δήμος Παλλήνης ήδη αποχετεύεται στην Ψυττάλεια) να πετύχει το πάγωμα της αποχέτευσης του υπολοίπου Δήμου Παλλήνης προς την Ψυττάλεια.
Το ερώτημα που τίθεται είναι οι δικοί μας τι έκαναν; Και αναφέρομαι στους κ.κ. Βορίδη, Μαρτίνου, Βλάχο, Μπούρα και Χριστοφιλοπούλου οι οποίοι είναι Βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση, κάποιοι εξ' αυτών και Υπουργοί και ακόμα χειρότερα κάποιοι είναι και στο ίδιο κόμμα (ΠΑΣΟΚ) με τους Μανιάτη, Καρύδη. Εκ του αποτελέσματος, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για το μείζον αυτό θέμα της πόλης μας, και παρακαλώ αυτό να το θυμηθείτε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εκτός εάν μέχρι τότε έχουμε έγκριση της μελέτης. 

Β) Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην περιοχή μας, δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στο θέμα (κι αυτό παρακαλώ να το θυμηθείτε στις 25 Ιανουαρίου).

Γ) Ο τέως Περιφεριάρχης αλλά και η νυν, δημόσια δεν έχουν πάρει θέση επί του θέματος. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε επιτέλους τη θέση της Περιφέρειας για την αποχέτευση της Παλλήνης. Η θέσης της κας Δούρου έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και ως σήμερα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί διοίκηση. Και εκτός του κ. Αθανασίου που δημόσια τοποθετήθηκε υπέρ της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης στην Ψυττάλεια, δεν έχουμε άλλη επίσημη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα. Είναι ευκαιρία να ακούσουμε και την άποψη της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχέτευση του Δήμου μας.

Ελπίζω και εύχομαι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εξελιχθεί σε

  • διαγωνισμό λαϊκισμού
  • κοκορομαχία 
  • πεδίο άνευ ουσίας τοποθετήσεων υποψηφίων

καθώς και να παραστούν οι έχοντες τη δυνατότητα αλλαγής αυτής της άσχημης εξέλιξης για την περιοχή μας. Αν δεν παραστούν και αν δεν την αλλάξουν... ξέρετε εσείς... 25 Ιανουαρίου.