Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Για να μη ξεχνιόμαστε.. σχετικά με την αποχέτευση

Τώρα που οι εκλογές έγιναν και έχουμε δεδομένα τα αποτελέσματα και τη νέα Κυβέρνηση, θα σας παρουσιάσω παρακάτω τι έχουν πει αυτοί που εκλέχτηκαν σχετικά με το θέμα που μας καίει όλους μας, την αποχέτευση του Δήμου μας. 

Το κάνω για να τα θυμηθούμε όλοι μας και να τα έχουμε πρόχειρα. Ελπίζω να μη χρειαστεί να τα υπενθυμίσω στο μέλλον. 

Μοιραία το ενδιαφέρον πέφτει στους νικητές, που διαμορφώνουν την Κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία και θα αποφασίσει τελικά επί του σημαντικότατου αυτού θέματος για το Δήμο Παλλήνης.

Ξεκινάω από τον Αλέξη Μητρόπουλο που εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Μητρόπουλος δεν παρευρέθη στην ειδική για το θέμα της αποχέτευσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, αλλά έστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει ξεκάθαρα "ότι στο ζήτημα της Αποχέτευσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας, θα είμαι πάντα ανεπιφύλακτα στο πλευρό σας. Δεσμεύομαι, ότι θα αγωνιστώ μαζί με τη Δημοτική Αρχή και τους αξιότιμους πολίτες του Δήμου Παλλήνης - Γέρακα για να λυθεί το κρίσιμο αυτό ζήτημα, κατά τον τρόπο που εξυπηρετεί τους πολίτες του Δήμου σας". Την επιστολή μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης είναι ο κ. Νάσος Αθανασίου, ο οποίος επίσης δεν παρευρέθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε όμως επισκεφθεί το Δήμο πολύ νωρίτερα και είχε απερίφραστα δηλώσει ότι είναι στο πλευρό του Δήμου. 

Δεν υπάρχει άλλη τοποθέτηση από τους εκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρειά μας.

Υπάρχει όμως η τοποθέτηση του κ Γκοτσόπουλου ο οποίος εκπροσωπώντας  το ΣΥΡΙΖΑ είπε πως "Στηρίζει τη δρομολογημένη λύση για την αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης, προς ΚΕΛ Ψυτάλλειας. - Καταδικάζει την πρακτική και τη συμπεριφορά του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη για τη μη υπογραφή της έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης και - Τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της δρομολογημένης λύσης της Ψυτάλλειας και μόνο για το Δήμο Παλλήνης και όχι για τους υπόλοιπους δήμους που είναι προγραμματισμένοι να αποχετευτούν στο ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων".

Τέλος ο κ. Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος είναι πια κυβερνητικός εταίρος, παρευρέθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πέρα από την ξεκάθαρη θέση του υπέρ του δίκαιου αιτήματος του Δήμου Παλλήνης, είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει το θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δείτε, το video με την τοποθέτησή του στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.

Αγαπητοί κ.κ. Βουλευτές 
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τους προηγούμενους τους καταδικάσαμε για την αδράνειά τους πάνω στο θέμα της αποχέτευσης του Δήμου μας.
Μη μας φέρετε στη θέση να κάνουμε το ίδιο και για σας. 
Από την πλευρά μου σας διαβεβαιώ ότι δεν θα διστάσω καθόλου, αν δεν δοθεί λύση στο θέμα.

Πρέπει ΑΜΕΣΑ, όλοι μαζί, να κινηθούμε προς τη νέα Διοίκηση του Υπουργείου (Υπουργός: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης), ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό, που είναι α) λογικό αφού ο μισός Δήμος ήδη πάει στην Ψυττάλεια β) τεχνικά εφικτό και με έτοιμες μελέτες γ) χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις δ) με έτοιμη χρηματοδότηση.