Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Παραίτηση του Αντιδημάρχου Σταύρου Δρούγκα

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Δρούγκα ο Δήμαρχος Παλλήνης, η οποία υποβλήθηκε "λόγω της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών".

Δεν έχει οριστεί ακόμη αντικαταστάτης του.
Το πότε θα οριστεί και ποιός/α, είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του Δημάρχου.

Δείτε παρακάτω το κείμενο ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του π. Αντιδημάρχου καθώς και την απόφαση αποδοχής της παραίτησής του από το Δήμαρχο Παλλήνης.

Α Π Ο Φ Α Σ Η
 Ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος έχοντας υπόψη:
1) Την υπ΄ πρωτ: 30771/1-9-14 απόφαση Δημάρχου  περί ορισμού Αντιδημάρχου και Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του στον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας  κ. Σταύρο Δρούγκα,
2) Το άρθρο 54 παρ. 4 του Ν. 3852/10,
3) Την υπ΄αριθμ. πρωτ: 774/12-1-2015 Δήλωση παραίτησης του κ. Δρούγκα Σταύρου από το αξίωμα του Αντιδημάρχου λόγω της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Κάνουμε δεκτή την παραίτηση του κ. Δρούγκα Σταύρου από το αξίωμα του Αντιδημάρχου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μπροστά στην πρόκληση για το αύριο, ο Γιώργος Παπανδρέου, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και χιλιάδες νέοι άνθρωποι, προβάλουν σήμερα ως επιλογή ελπίδας για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα και οι δυσκολίες στις οποίες μας έφεραν οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες εταίρων, δανειστών και του συντηρητισμού.

Από αυτή τη στράτευση δεν μπορεί να απουσιάζει κανείς που θέλει να δει τα οράματά του για μια σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα να γίνονται πραγματικότητα. Από αυτή την κινητοποίηση για μια μάχη εξαιρετικά ανταγωνιστική, οι νέοι άνθρωποι αποτελούν κεφάλαιο και πλεονέκτημα για τον τόπο.

Από αυτή τη μάχη δεν θα μπορούσα να απέχω.

Η ανάγκη να εργαστούν άνθρωποι χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις για μια κοινωνία δίκαιη και συνεκτική, είναι αδήριτη. Η ευθύνη να συμβάλλουν όλοι στην κατεύθυνση ενός εθνικού προοδευτικού σχεδίου, είναι δεδομένη. Η αποδοκιμασία ενός πελατειακού συστήματος που έφερε τη χώρα στα όρια της καταστροφής και την κρατά δεμένη δίπλα στα κοφτερά βράχια των αγορών κεφαλαίου, των τραπεζών , και των παντοδύναμων γεωπολιτικών συμφερόντων, είναι υποχρέωση κάθε νεοέλληνα.

Η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια και το Περιβάλλον, είναι κεφάλαια για τη χώρα μας και πρέπει να διαφυλαχθούν στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Η προστασία του δημόσιου συμφέροντος και του επιχειρείν έχουν άμεση ανάγκη από νέες δυνάμεις που θα εργαστούν με αξιοπρεπείς συνθήκες για να ανεβάσουν και πάλι τη χώρα σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να συλλειτουργήσουν πάνω σε προγραμματικές βάσεις πολιτικών που θα ανοίγουν δρόμους προοπτικής για τον άνεργο νέο, τον εργάτη, τον αγρότη, τον νέο επιχειρηματία, τη γυναίκα, τον επαγγελματία, τον επιστήμονα. Λύσεις υπάρχουν και το κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου στοχεύει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις, της νεολαίας και εν γένει του προοδευτικού χώρου επάνω σε ένα εθνικό σχέδιο που θα τις εφαρμόσει.

Για μια Ελλάδα που θα παλεύει με προτάσεις και αξιώσεις για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, το δικαίωμα στην εργασία, την παιδεία, την υγεία.

Η εκκίνηση δόθηκε.

ΠΑΜΕ...