Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Ανοίγουν οι ανά τη χώρα κλειστές έως σήμερα αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν διέθεταν τη σχετική άδεια λειτουργίας όπως προβλέπει ο Νόμος.

Η λήξη της προθεσμίας έκδοσης άδειας λειτουργίας είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αθλητική Κοινότητα.

Με ΚΥΑ που υπεγράφη σήμερα 10/9 από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό δίνεται παράταση έως 8/2/2015 για την έκδοση άδεια λειτουργίας.

Στο διάστημα μέχρι τη λήξη της νέας παράτασης, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι ανά μήνα να ενημερώνουν για την πρόοδο των ενεργειών σχετικά με την αδειοδότηση εγκαταστάσεων που έχουν στην ευθύνη τους. 

Δεν θα διαφωνήσω με τον ορισμό από την ΚΥΑ της υποχρέωσης των Δήμων για ενημέρωση προόδου, θα ήταν όμως πιο σωστό να υπάρχει και υποχρέωση ενημέρωσης από τις υπηρεσίες της πολιτείας για την πρόοδο των projects που αναλαμβάνουν από τους Δήμους. Δεν μπορεί δηλαδή να περιμένει ένα Δήμος (συμβαίνει σε 'μας) επιτροπή αδειοδότησης που καθυστερεί και να φταίει ο Δήμος. Να ελεγχθούν όλοι για τις πράξεις τους.

Επίσης δεν θα είμαι αυτός που θα σας πώ πως οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Παλλήνης έφεραν την παράταση. Οχι! Ο Δήμααχος Παλλήνης έβαλε το λιθαράκι του, μαζί με το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαμαρτύρονταν έντονα. Και μάλιστα θα πρέπει, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι,να του αναγνωρίσουμε ότι από 31/7/2014, όταν κάποιοι άλλοι αυτοδιοικητικοί, αλλά και τα όργανα της Αυτοδιοίκησης δεν είχαν πάρει μυρωδιά, αυτός έκανε επιστολές στα Υπουργεία επισημαίνοντας το πρόβλημα και ζητώντας παράταση. Η από νωρίς διεκδίκηση ήταν αυτή που έκανε ραδιοσταθμούς να τον φωνάζουν για να τους πει τι γίνεται. 

Εύχομαι η 9η Φεβρουαρίου να τους βρει όλους έτοιμους και τις αθλητικές εγκαταστάσεις ανοιχτές. 

Για να δείτε το ιστορικό κάντε κλικ ΕΔΩ.