Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Φάντο, φλαμένκο και ρεμπέτικο από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη του Δήμου Παλλήνης, σας προσκαλεί την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην εκδήλωση ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ - Φάντο, Φλαμένκο, Ρεμπέτικο, μουσικές γέφυρες των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Στην εκδήλωση αυτή που θα γίνει στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Οινοποιείο Πέτρου», θα προβληθούν αποσπάσματα από πορτογαλικές, ισπανικές και ελληνικές ταινίες μέσα από τα οποία θα παρουσιάζονται τα τρία μουσικά είδη των χωρών αυτών, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με παράλληλες κοινωνικές και πολιτισμικές διαδρομές.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα είναι αφιερωμένο στο πορτογαλικό Φάντο, το δεύτερο στο ισπανικό Φλαμένκο και το τρίτο και τελευταίο στο ελληνικό Ρεμπέτικο. Μετά τις προβολές των κινηματογραφικών αποσπασμάτων από κάθε χώρα θα ακολουθεί και ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ανάλογη μουσική, τραγούδι και χορό από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Συντελεστές
Παρουσίαση
Δέσποινα Παπαδοπούλου

Μουσικό μέρος
FADO
Νίκος Μανηταράς – πορτογαλική κιθάρα
Κώστας Σπηλιόπουλος – κιθάρα
Κατερίνα Τσουλούφη – τραγούδι

ΦΛΑΜΕΝΚΟ
Sito Sanchez – κιθάρα φλαμένκο , τραγούδι
Αριστοτέλης Γιαννακούρος – κιθάρα φλαμένκο
Κατερίνα Βούλγαρη – χορός φλαμένκο

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ
Ρεμπέτικη κομπανία «Φαρμακλήδες»
Κώστας Κοτζιάς – μπουζούκι, τραγούδι
Μιχάλης Δανιάς – βιολί
Γιώργος Μουμούρης – κιθάρα
Άννα Μουτάφογλου – κρουστά φωνητικά

Καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης
Αλέξης Τσάφας

Επιμέλεια Video
Αλέξης Τσάφας
Λίνα Δαμασκοπούλου - Eqvus Production

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στον εσωτερικό χώρο του Οινοποιείου Πέτρου, στην αίθουσα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης