Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Συγχαρητήρια κ. Δήμαρχε, μόλις ανακαλύψατε την Αμερική!


Αντιγράφω την είδηση όπως ακριβώς μεταδόθηκε από πολλά μέσα: 
"Την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, το «Ραντεβού με τον δήμαρχο», για την ουσιαστική επικοινωνία του δημάρχου Αθηναίων με τους πολίτες της Αθήνας, εξήγγειλε ο Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας ότι δύο φορές τον μήνα θα ...δέχεται προσωπικά πολίτες και συλλογικούς φορείς και θα συζητά τα προβλήματα της πόλης". Σε κάποιο κανάλι μάλιστα άκουσα πως ο κ. Καμίνης είπε πως "επειδή δεν μπορεί ο Δήμαρχος να γυρνάει σε όλες τις γειτονιές, με το θεσμό αυτό δίνεται η δυνατότητα στις γειτονιές να πάνε στο Δήμαρχο".

Μάλιστα! Συγχαρητήρια κ. Δήμαρχε! Μόλις ανακαλύψατε την Αμερική! Ευχαριστώ και για το καθρεφτάκι.

Aς δούμε λοιπόν τι συμβαίνει στα μέρη μας:
  • Από το 2006 ο Δήμαρχος Παλλήνης (ως Δήμαρχος Γέρακα τότε, συνέχισε την παράδοση του προκατόχου του κ. Παπαδογεωργάκη) ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ συναντά τους κατοίκους σε προγραμματισμένα ραντεβού που οι ίδιοι έχουν κλείσει μαζί του. Αυτό συνεχίστηκε και στον Καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης, από το 2010, και μάλιστα τη μια Πέμπτη στο Γέρακα και την άλλη Πέμπτη στην Παλλήνη. Ο "θεσμός" αυτός που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Όποιος θέλει να κάνει χρήση δεν έχει παρά να επικοινωνήσει με τη γραμματεία του Δημάρχου στο 210 6604663 & 210 6604664 για να κανονιστεί το σχετικό ραντεβού. 
  • Από το 2006 (στο Γέρακα τότε) κάθε χρόνο γίνονται συναντήσεις με τους κατοίκους σε Δημοτικούς χώρους ανά γειτονιά. Ο "θεσμός" αυτός συνεχίστηκε και το 2010 στον Καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης και πρόκειται να συνεχιστεί και στο μέλλον.
Όλα αυτά.. όλα αυτά τα χρόνια... δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση να τα λέμε γιατί απλά για μας είναι αυτονόητο ότι ο κάτοικος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να δει κατ' ιδίαν το Δήμαρχο, είναι αυτονόητο ότι ο Δήμαρχος πρέπει να συζητά οργανωμένα με τους κατοίκους, να τους ακούει και να τον ακούνε. 

Συγχαρητήρια λοιπόν κ. Καμίνη που στη 2η θητεία σας θα δείτε τους κατοίκους. Κάλιο αργά...