Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Γειά σου Ελληνολεβέντη μου!

Αν δεν βλέπετε καλά τις ροδιές κάντε κλικ να μεγαλώσουν
Κάποιοι καμαρώνουν σε κάποιους άλλους δεν άρεσε καθόλου. Κάποιοι θεώρησαν ότι κόστισε ακριβά, κάποιοι άλλοι γνωρίζοντας τι πέρασε η κατασκευή του λένε πως δεν ήταν και τόσο πολλά.

Δεν είναι όμως περί αισθητικής η κόστους κατασκευής το θέμα μου. Αυτά καλά να' μαστε να τα συζητάμε και να διαφωνούμε.

Πρόκειται για το πάρκο της Αθηναϊκής, αυτό που παραδόθηκε σε χρήση πριν λίγο καιρό και βρίσκεται επί της οδού Γέρακα. Το πάρκο αυτό αποτελεί μέρος της "Ενοποίησης Αθλητικών Χώρων", του γνωστού στους περισσότερους ποδηλατόδρομου, έργο που ξεκίνησε από το "Δήμο Γέρακα".

Κάποιος Ελληνολεβέντης λοιπόν, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που μου έστειλε φίλος, θεώρησε ότι όλο αυτό είναι για να το απολαμβάνουμε μέσα από το αυτοκίνητό μας. Το καβάλησε λοιπόν και να σου οι ωραίες ροδιές που φαίνονται στη φωτογραφία.

Ένας άλλος θεώρησε ότι μπορεί και με μηχανάκι, το καβάλησε κι αυτός και έκοβε βόλτες την ώρα μάλιστα που δίπλα του έπαιζαν παιδάκια, όπως μου λένε.

Είναι προφανές ότι αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο καιρό το πάρκο θα είναι κατεστραμμένο. 

Η καφρίλα σε όλο της το μεγαλείο. 

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ εξοργίζομαι. Εξοργίζομαι με τον τύπο που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει όπου γουστάρει. Εξοργίζομαι με τον τύπο που όλους εμάς τους υπόλοιπους, δεν μας υπολογίζει, δεν μας σέβεται, και που θα μας βάλει και να πληρώσουμε τις ζημιές του.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους μαγκιά εμπεριέχεται στην καταστροφή, Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι απόλαυση είναι αυτή της καταστροφής δημόσιας περιουσίας.

Για μένα δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από την έκφραση μια διαλυμένης από ετών παιδείας, την έκφραση μιας κοινωνίας με underground πολιτισμικά πρότυπα, την έκφραση μιας υποκουλτούρας μου μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και τείνει να αποκτήσει γονιδιακά χαρακτηριστικά. 

Δυστυχώς είχαμε χρεοκοπήσει πολιτισμικά πριν χρεοκοπήσουμε οικονομικά. 

Ξέρω ότι δεν σας λέω κάτι καινούργιο. Ξέρω ότι όλοι έχετε ανάλογα παραδείγματα από τη γειτονιά σας, από την καθημερινότητά σας.  Δεν νομίζετε όμως ότι ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε;



To be continued...