Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

CINE ΓΕΡΑΚΑ - Πέμπτη 4 έως Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου


Τρεις προβολές ημερησίως την εβδομάδα 4-10 Σεπτεμβρίου για το CINE - ΓΕΡΑΚΑ
  • 20:00 - ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ 2: ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
  • 21:30 - SEX TAPE: ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΒΡΑΔΙA
  • 23:10 - LUCY


ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ 2: ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
PLANES 2: FIRE & RESCUE
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτς Γκάναγουέι.
Διάρκεια: 83 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20.00 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Μια σοβαρή βλάβη στο πεπαλαιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων του για το οποίο δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, αναγκάζει τον Ντάστι, το ψεκαστικό αεροπλάνο που πέτυχε να γίνει πρωταθλητής στους εναέριους αγώνες ταχύτητας, να μετατραπεί σε πυροσβεστικό. Πηγαίνει, λοιπόν, για εκπαίδευση στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ομάδας ενός μεγάλου εθνικού πάρκου όπου θα έρθει αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις...

Το σίκουελ του περσινού καρτούν της Ντίσνεϊ, σταθερά προσανατολισμένο στα παιδιά θεατές, με περισσότερη φροντίδα αυτή τη φορά στα μηνύματα του σεναρίου και ιλιγγιώδη ζουμ στις φλόγες, τα φαράγγια και τους καταρράκτες του εθνικού δρυμού της ταινίας. Γεμάτο αστείους διαλόγους και ξεκαρδιστικές ατάκες, το δεύτερο μέρος της φημολογούμενης εναέριας τριλογίας, είναι μια απολαυστική, καταιγιστική, εντυπωσιακή περιπέτεια για όλη την οικογένεια. Στο πλάι του πρωταγωνιστή θα συναντήσουμε μια νέα παρέα από εκκεντρικούς και συναρπαστικούς χαρακτήρες που κλείνουν το μάτι στους μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές, ενώ οι σχέσεις μεταξύ τους πλέκουν μια συγκινητική ιστορία για την αλληλεγγύη, τις δεύτερες ευκαιρίες και την αυτοθυσία, σε μια από τις καλύτερες στιγμές των Disneytoon Studios.

Τα ειδικά εφέ της ταινίας υπηρετούν άψογα τις σκηνές κλιμάκωσης αλλά και ανεμελιάς του Ντάστι και των άλλων φίλων του, ενώ η φαντασία των συντελεστών έχει ποτίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια της ταινίας. Από την εύστοχη επιλογή του Thunderstruck των A.C.D.C. σε μια χαρακτηριστική σκηνή δράσης, μέχρι τις γεμάτες ποπ αναφορές πινελιές στα σκηνικά και την άψογη εκτέλεση τόσο στην εικόνα και τον ήχο, το Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες προσφέρει ένα χορταστικό, καλοφτιαγμένο και απόλυτα διασκεδαστικό θέαμα.

SEX TAPE: ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΒΡΑΔΙA
Σκηνοθεσία: Τζέιντ Κάσνταν.
Πρωταγωνιστούν: Κάμερον Ντίαζ, Ρομπ Κόρντι, Τζέισον Σέγκελ, Ρομπ Λόου.
Διάρκεια: 94 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.30 (Μια προβολή)


Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο Τζέι (Τζέισον Σέγκελ) και η Άνι (Κάμερον Ντίαζ) είχαν μια παθιασμένη σχέση. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, απέκτησαν δύο παιδιά και η ερωτική τους ζωή χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε ένα τρίωρο μαραθώνιο. Την επόμενη μέρα όμως ανακαλύπτουν ότι οι προσωπικές τους στιγμές δεν είναι πια και τόσο προσωπικές. Αρκεί ένα λάθος κλικ και το υλικό που είχαν "σώσει" διαδικτυακά μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέαμα.

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία του "Άτακτη Καθηγήτρια" -200 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, με προϋπολογισμό μόλις 20 εκατομμύρια - ο σκηνοθέτης Τζέικ Κάσνταν ενώνει και πάλι τις δυνάμεις του με τους ταλαντούχους Cameron Diaz ("Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη") και Τζέισον Σέγκελ ("How I Met Your Mother")σε μια ακόμα προκλητική και σέξι κωμωδία με αμήχανες και αστείες καταστάσεις.

Το "Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά" είναι μια ταινία με πονηρό, ενήλικο χιούμορ, πικάντικες σκηνές και ανατροπές. Η Κάμερον Ντίαζ κλέβει τις εντυπώσεις όχι μόνο στις σκηνές όπου αποκαλύπτεται η –εξωφρενικά- καλλίγραμμη σιλουέτα της, αλλά και χάρη στην ικανότητα της να τσαλακώνεται για τις ανάγκες του ρόλου, πλάι σε έναν εξίσου ταλαντούχο κωμικό ηθοποιό, τον συμπρωταγωνιστή της Τζέισον Σέγκελ. Το συμπληρωματικό καστ είναι απολαυστικό, ειδικά ο Rob Lowe που υποδύεται έναν εκκεντρικό χαρακτήρα κόντρα στο αμερικάνικο πρότυπο.

Η σκηνοθεσία του Κάσνταν κρατάει το πιο καυτό υλικό για το τέλος, χαρίζοντας μας μια σειρά από αλυσιδωτές, απολαυστικές καταστάσεις που κορυφώνονται σε ένα, αν μη τι άλλο, γαργαλιστικό φινάλε.

LUCY
Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν.
Πρωταγωνιστούν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Μόργκαν Φρίμαν,
Διάρκεια: 89 λεπτά
Ώρα έναρξης: 23.10 (Μια προβολή)


Έχοντας δημιουργήσει μοναδικούς χαρακτήρες - icons όπως η "ΝΙΚΙΤΑ" και με ταινίες όπως οι "LEON" και "ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ", ο σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν έρχεται αυτή τη φορά να χρίσει πρωταγωνίστριά του σε αυτήν την καταιγιστική περιπέτεια μια νεαρή φοιτήτρια, τη Λούσι, που ζει ανέμελα στο Τόκιο, την οποία ο φίλος της εξαπατά προκειμένου να παραδώσει μια βαλίτσα σε έναν κινέζο μαφιόζο. Προτού καταλάβει καν πού έχει βρεθεί μπλεγμένη, η Λούσι βρίσκεται όμηρος των Κινέζων και μάλιστα με μια πολύ επικίνδυνη συνθετική ουσία εμφυτευμένη στην κοιλιά της, με σκοπό την παράνομη εισαγωγή της, με αυτόν τον τρόπο, σε διάφορες χώρες. Όταν το υλικό διαχέεται στην κοιλιά της, η Λούσι αποκτά ξαφνικά υπερφυσικές δυνάμεις, που την αλλάζουν για πάντα. Ξαφνικά μπορεί να ακούει και να αισθάνεται τα πάντα (χώρο, αέρα, δονήσεις, ανθρώπους, βαρύτητα…) ενώ αποκτά τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές δυνάμεις και την ικανότητα να ελέγχει την ύλη.

Στη σκηνοθετική αυθεντία του Λικ Μπεσόν προστίθεται η σέξι «Μαύρη Χήρα» Σκάρλετ Γιοχάνσον σε ρόλο «ερασιτέχνη» εμπόρου ναρκωτικών που θα χρησιμοποιήσει όλη την απέραντη γνώση που αποκτά προκειμένου να εκδικηθεί όσους την οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, αλλά και να συμβάλλει στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου μυαλού όταν εκείνο σταδιακά αρχίζει και γιγαντώνεται, έχοντας και τον Μόργκαν Φρίμαν συνοδοιπόρο της. Ένα κινηματογραφικό στοίχημα που αναμφίβολα θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές.