Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ Πέμπτη 19 έως Τετάρτη 25 Ιουνίου


ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ 2
HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2
Σκηνοθεσία: Ντιν Ντεμπλουά.
Διάρκεια: 102 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.00 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ
CASSE-TETE CHINOIS
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς.
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντιρίς, Οντρεϊ Τοτού, Σεσίλ ντε Φρανς, Κέλι Ράιλι
Διάρκεια: 117 λεπτά
Ώρα έναρξης: 23.00 (Μια προβολή)


ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ 2
HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2
Σκηνοθεσία: Ντιν Ντεμπλουά.
Διάρκεια: 102 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.00 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

To συναρπαστικό δεύτερο μέρος της τριλογίας “Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκος σας” μας γυρίζει πίσω στον φανταστικό κόσμο του Ψάρη και του Φαφούτη, πέντε χρόνια αφότου οι δυο τους έχουν ενώσει δράκους και Βίκινγκς στο νησί Μπερκ.

Το βασικό θέμα της ιστορίας είναι η σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον αδύναμο Ψάρη και σε ένα δράκο, το Φαφούτη και πως αυτή επηρεάζει το δεσμό ανάμεσα στους Βίκινγκς και τους δράκους. Από τη μία βρίσκονται οι σκληροί Βίκινγκς και από την αντίθετη πλευρά είναι ο Ψάρης που προσπαθεί να τους μοιάσει και να κάνει περήφανο τον πατέρα του. Ο αδέξιος όμως χαρακτήρας του δεν του το επιτρέπει… Ξαφνικά, θα γνωρίσει και θα γίνει φίλος με έναν άγριο δράκο, το Φαφούτη, και έτσι η παρουσία του στη φυλή του γίνεται πιο έντονη.

Ενώ η Άστριντ, ο Μύξαρχος και η υπόλοιπη συμμορία προκαλούν ο ένας τον άλλον σε αγώνες δράκων, που έχει γίνει το νέο αγαπημένο άθλημα του νησιού, το πλέον αχώριστο δίδυμο ανακαλύπτει νέους κόσμους και αχαρτογράφητους τόπους. Μέχρι τη στιγμή που μία από τις περιπέτειές τους θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς πάγου, που στεγάζει εκατοντάδες νέους άγριους ​​δράκους και τον μυστηριώδη Καβαλάρη των Δράκων. Έτσι οι δύο φίλοι θα βρεθούν στο κέντρο μιας μάχης για την προστασία της ειρήνης. Τώρα, ο Ψάρης και ο Φαφούτης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να αγωνιστούν για τα πιστεύω τους και παράλληλα πρέπει να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι μόνο μαζί, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν το μέλλον τόσο των ανθρώπων όσο και των δράκων.

Οι αχώριστοι πλέον Φαφούτης και Ψάρης θα θυσιάσουν τα πάντα για να διατηρήσουν την ειρήνη θέτοντας ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο. Θα μπορέσουν όμως οι δύο φίλοι να σταθούν εμπόδιο στα μοχθηρά σχέδια του Καβαλάρη των Δράκων;


ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ
CASSE-TETE CHINOIS
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς.
Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντιρίς, Οντρεϊ Τοτού, Σεσίλ ντε Φρανς, Κέλι Ράιλι
Διάρκεια: 117 λεπτά
Ώρα έναρξης: 23.00 (Μια προβολή)

Πριν από 12 χρόνια, στην ταινία του «L' Auberge espagnol» («Το ισπανικό πανδοχείο», 2002), ο Σεντρίκ Κλαπίς παρουσίαζε τον απόφοιτο σπουδαστή Ξαβιέ (Ρομέν Ντιρίς) να εγκαταλείπει το κορίτσι του, Μαρτίν (Οντρέ Τοτού) στο Παρίσι και, χάρη σε υποτροφία που κέρδισε για ένα χρόνο, να πηγαίνει στη Βαρκελώνη για να σπουδάσει οικονομικά. Πέντε χρόνια αργότερα, στην ταινία «Ρωσικές κούκλες» (2006) ξανασυναντήσαμε τον 30χρονο πια Ξαβιέ, που προσπαθούσε να γίνει συγγραφέας, και, ταξιδεύοντας ανάμεσα στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, να αναζητά το κορίτσι των ονείρων του, ανάμεσα από την περιβαλλοντολόγο ακτιβίστρια Μαρτίν (Τοτού), την Αμερικανίδα σεναριογράφο Γουέντι (Κέλι Ράιλι) και τη δημοσιογράφο Ιζαμπέλ (Σεσίλ Ντε Φρανς).

Εφτά χρόνια αργότερα, στο τρίτο μέρος των δυο ήδη επιτυχημένων εμπορικά ταινιών του, «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν», ένας που τώρα αγγίζει τα σαράντα Ξαβιέ (Ντιρίς) εξακολουθεί να αναζητά το κορίτσι των ονείρων του, ανάμεσα στις δυο πρώην φιλενάδες του, τη Μαρτίν (Τοτού) και τη Γουέντι (Ράιλι), την οποία στο μεταξύ είχε παντρευτεί και με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ συνεχίζει να κάνει παρέα με τη λεσβία Ιζαμπέλ, η οποία τώρα του ζητά να είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που θέλει να αποκτήσει με την κινεζικής καταγωγής φιλενάδα της Τζου (Σαντρίν Χολτ).

Στη νέα του αυτή ταινία, ο Κλαπίς καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά τα δραματικά στοιχεία με την κωμωδία με βάση ένα καλογραμμένο, με πολύπλοκα θέματα, σενάριο: με την πρώην γυναίκα του Γουέντι να αποφασίζει να εγκαταλείψει το Παρίσι και να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη με τα δυο παιδιά τους, γεγονός που κάνει τον Ξαβιέ να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για να είναι κοντά στα παιδιά, και που, για να μπορεί να συμμετέχει στην κηδεμονία τους, προσπαθεί να κάνει λευκό γάμο με Αμερικανίδα σύζυγο (η οποία τελικά αποδεικνύεται Κινέζα) και με τη Γουέντι να ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Αμερικανό φίλο της. Παράλληλα, ο Ξαβιέ συνεχίζει τη στενή φιλική του σχέση με την έγκυο Ιζαμπέλ, ενώ, κάποια στιγμή, η πρώην φιλενάδα του, Μαρτίν, καταφτάνει για διακοπές και εγκαθίσταται στο διαμέρισμά του.



Σ' όλη τη διάρκεια της ταινίας, ο συγγραφέας Ξαβιέ (που κάθε τόσο μιλά μέσω Ιντερνετ με τον εκδότη του) προβληματίζεται για την μπερδεμένη του ζωή και την αναζήτηση της ευτυχίας, προβληματισμός που μας προσφέρει δυο απολαυστικές σκηνές, με τον Ξαβιέ να συνδιαλέγεται με τους φιλόσοφους Χέγκελ και Σοπενχάουερ. Η ταινία προσφέρει και άλλες απολαυστικές, διανθισμένες με λεπτό χιούμορ, σκηνές, όπως εκείνη με τον Ξαβιέ να ετοιμάζεται να προσφέρει το σπέρμα του στην Ιζαμπέλ, ή εκείνη προς το φινάλε με τους υπεύθυνους των Αλλοδαπών που καταφτάνουν στο διαμέρισμα του Ξαβιέ για να ελέγξουν τη γνησιότητα του γάμου του κι όπου προκαλείται το χάος, όταν, ταυτόχρονα, αρχίζουν να καταφτάνουν όλα σχεδόν τα υπόλοιπα πρόσωπα της ταινίας. Ο Κλαπίς σκιαγραφεί πειστικά τους χαρακτήρες του Ξαβιέ και των τριών γυναικών του, τονίζοντας τις μικρολεπτομέρειες αλλά και τις υπερβολές, τις αφέλειες και τα λάθη τους για να τους κάνει πιο ανθρώπινους στην αναζήτησή τους για μια πιο χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή, με αποτέλεσμα να μας προσφέρει μιαν από τις πιο διασκεδαστικές, γύρω από τον έρωτα και τη φιλία, ρομαντικές κωμωδίες της χρονιάς. Στην επιτυχία της συμβάλλουν σημαντικά και οι ερμηνείες όλων ανεξαιρέτως των ηθοποιών του, με επικεφαλής έναν έξοχο Ντιρίς.