Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Παλλήνης: Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Πολιτισμού του Δήμου Παλλήνης για την περίοδο 2012-2013, ο Δήμος Παλλήνης υποδέχεται ξανά την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα θα ανοίξει τις πόρτες του το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 για να υποδεχθεί το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη από κορυφαία κλασσική μουσική με έργα των Γιόζεφ Χάυντν, Καμίγ Σαιν-Σανς, Γιόχαν Στράους, Πάμπλο ντε Σαραζάτε και Τζοακίνο Ροσίνι.

Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προσφέρει στους Έλληνες την δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής. Έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα συναυλίες ετησίως.

Την ορχήστρα θα διευθύνει ο διακεκριμένος μαέστρος και τρομπονίστας κος Ανδρέας Πυλαρινός ο οποίος έχει διευθύνει επανειλημμένως όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες καθώς και διάσημες ορχήστρες στο εξωτερικό, ενώ σολίστ βιολιού της βραδιάς θα είναι ο κος Απόλλων Γραμματικόπουλος, καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών ο οποίος αφότου βραβεύθηκε στον διεθνή διαγωνισμό Άλπε-Άντρια στη Γκορίτσια της Ιταλίας εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.