Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Paulina (La Patota), στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Paulina La Patota".
Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Η 28χρονη Παουλίνα εγκαταλείπει μια λαμπρή καριέρα δικηγόρου, για να αφοσιωθεί στη διδασκαλία σε περιοχή της Αργεντινής που μαστίζεται από φτώχια. Σε ένα νέο σκληρό περιβάλλον, επικεντρώνεται στην αποστολή της και την πολιτική της διάσταση, θυσιάζοντας τον δεσμό της, αλλά και την πίστη του πατέρα της, ο οποίος είναι ένας πανίσχυρος τοπικός δικαστικός. Κατά τη άφιξη της, μια συμμορία νεαρών την κακοποιούν βάναυσα, μερικοί από τους οποίος είναι μαθητές της, όπως γρήγορα θα υποψιαστεί. Παρά το βαθύ τραύμα και την ανικανότητα της να καταλάβει το γιατί συνέβη, η Παουλίνα αντιμάχεται προς τα νέα δεινά που την περιμένουν.

Λίγα Λόγια
Αργεντινοβραζιλιάνικη δραματική ταινία, του 2015 που διαρκεί 103 λεπτά.
Εστιάζοντας σ’ ένα πρόσωπο και σ’ ένα αληθινά τραυματικό γεγονός που βιώνει, ο αργεντινός σκηνοθέτης δομεί ένα πολυεπίπεδο πορτραίτο ενός αντιφατικού χαρακτήρα. Ο Μίτρε χτίζει την ταινία του μ' έναν πολύπλοκο ιστό, με πισωγυρίσματα στο χρόνο και με εναλλασσόμενες προοπτικές των ηρώων, δίνοντας έτσι μια αίσθηση πολλαπλών επιλογών, ανοιχτών σε κάθε κρίση. Μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας του, Γκουστάβο Μπιάτσι, αποτυπώνει τη ζωή στην αντίπερα πλευρά των συνόρων, στους τόνους της γης και της νύχτας, υποφωτίζοντας τη δράση, ώστε τίποτε να μην έχει κοντράστ, τίποτε να μην είναι εύκολο και ξεκάθαρο για τα μάτια.
Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, βραβείο "Ορίζοντες" στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν και άλλες 18 βραβεύσεις.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Santiago Mitre
Σενάριο : Eduardo Borrás, Mariano Llinás, Daniel Tinayre, Santiago Mitre
Πρωταγωνιστές : Dolores Fonzi, Oscar Martínez, Esteban Lamothe

Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.
Για να δείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018 πατήστε εδώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 117, ΠΑΛΛΗΝΗ