Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

1968, στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης - Πρώτη ταινία της σεζόν!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "1968"
Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Πριν το ταμπλό γράψει 89- 82, και το στάδιο βουίξει από τις ιαχές, χιλιάδες κεράκια άναψαν στο Καλλιμάρμαρο για να φωτίσουν τις μέχρι εκείνη τη στιγμή σκοτεινές εξέδρες, καθώς τότε φωτισμός υπήρχε μόνο στον αγωνιστικό χώρο. 80.000 θεατές, όχι μόνο φίλοι της ΑΕΚ αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους με τα κεριά αναμμένα, φωνάζοντας και πανηγυρίζοντας. Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν δεν είχαν προηγούμενο. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας Γιώργος Αμερικάνος σήκωσε το τρόπαιο της νίκης και έκανε το γύρο του θριάμβου κλαίγοντας. Στη συνέχεια οι θεατές τον κουβάλησαν μαζί με το αυτοκίνητο του από το Παναθηναϊκό στάδιο μέχρι την πλατεία Βικτωρίας!

Λίγα Λόγια
Ελληνική κοινωνική ταινία, του 2018 που διαρκεί 84 λεπτά.

Ο Τάσος Μπουλμέτης, μετά την "Πολίτικη Κουζίνα" και τον "Νοτιά", συνεχίζει τον περίπατο στον ελληνικό ιστορικό χρόνο εισηγούμενος στα ελληνικά κινηματογραφικά κιτάπια ένα υβρίδιο πρωτόγνωρο. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ διανθισμένο με μυθοπλαστικά στοιχεία.

Με επίκεντρο τον άθλο της μπασκετικής ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, απέναντι στη σούπερ ομάδα της Σλάβια Πράγας, το 1968, με ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στο Καλλιμάρμαρο, ο δημιουργός στήνει μια σπονδυλωτή μυθοπλασία με μικρές ιστορίες που κινούνται χρονικά λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το ματς, για να φέρει στη μνήμη εκείνες τις μοναδικές στιγμές που έφεραν κοντά όλους τους Έλληνες, σε ένα γιορτινό time out στη χούντα.

Μια ταινία ικανή να αφοπλίσει οποιονδήποτε «οπαδό» τούτης της τέχνης που (ξανα)χτίζει κόσμους και διηγείται ιστορίες όπως καμία άλλη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Τάσος Μπουλμέτης
Σενάριο : Τάσος Μπουλμέτης
Πρωταγωνιστές : Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας

Τρέιλερ Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 117, ΠΑΛΛΗΝΗ