Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Σχολικός Μαραθώνιος ανακύκλωσης 2018-2019

Ξεκίνησε ο 3ος Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης και αντίστοιχα ο 2ος Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης Junior, στα δημόσια Νηπιαγωγεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πώς συμμετέχω στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης;
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί εντός του σχολείου. Τον πρώτο λόγο στην ανακύκλωση έχουν τα παιδιά όπου μαζί με τους γονείς τους διαχωρίζουν από το σπίτι τα υλικά που αναφέρονται στην οπισθογραφημένη λίστα και τα εναποθέτουν στους κάδους των σχολείων για ανακύκλωση. Το κάθε κιλό που προσφέρει το σχολείο μετατρέπεται σε πόντους.

Για τις μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, το πρόγραμμα συλλογής αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Επιπλέον οι γονείς μπορούν να στηρίζουν το σχολείο τους δωρίζοντας μηνιαίως έως και 100 από τους πόντους που έχουν λάβει ως μέλη στο followgreen.gr/pallini.

Πώς παρακολουθούμε την επίδοση του σχολείου μας; Πώς επιβραβεύεται;

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου τους, αλλά και των άλλων σχολείων στον Δήμο Παλλήνης, στη ειδική σελίδα www.followgreen.gr/pallini/school. Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο της αρεσκείας τους. Ο Δήμος επιβραβευει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο τέλος του Μαραθωνίου.

Πρωτοβουλία του Δήμου μας

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιείται από τον Δήμο Παλλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., τη FREE RECYCLE, τη MARIRECYCLINGA.E. και την Oil4Life στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση – ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια, μέσω της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας (www.followgreen.gr/pallini), όπου οι κάτοικοι Παλλήνης έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με τη διεύθυνσή τους και να:
  • συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης κάνοντας ανακύκλωση σε ειδικά σημεία του δήμου όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, κοινωνικό φαρμακείο, μπλε κάδοι, κα. και συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα,
  • χρησιμοποιούν τους πόντους επιβράβευσης για να λαμβάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr/pallini ή να επικοινωνήσετε στα στοιχεία: - Followgreen Δήμου Παλλήνης, 213 0436298, schools@followgreen.gr.