Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Συνταγογράφηση αντιγριπικών εμβολίων σε ανασφάλιστους, από το Δήμο Παλλήνης

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης αναλαμβάνει τη συνταγογράφηση αντιγριπικών εμβολίων σε ανασφάλιστους πολίτες που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Η συνταγογράφηση θα γίνει από εθελοντή ιατρό των Δημοτικών Ιατρείων και ο εμβολιασμός από την επισκέπτρια Υγείας του τμήματος, κατόπιν ραντεβού στο τηλ.: 210- -6668888 & 2132031627

Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου είναι οι εξής: (Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας)

1. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι)
2. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
3. Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:
Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές
Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).
Μεταμόσχευση οργάνων
Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)
Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
Χρόνια νεφροπάθεια
4. Νευρομυϊκά νοσήματα
5. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης,
6. Λεχωίδες
7. Θηλάζουσες
8. Άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος(BMI) μεγαλύτερης των 40 kg/m2
9. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα) για τον πιθανό ο κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη
10. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.
11. Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.). Στρατεύσιμοι στα κέντρα κατάταξης και ειδικά όσοι κατατάσσονται κατά τους χειμερινούς μήνες ( Οκτώβριο – Μάρτιο).
12. Επαγγελματίες όπως πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, κτηνίατροι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό το αντιγριπικό εμβόλιο συνταγογραφείται ΔΩΡΕΑΝ (σε κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία & ιδιώτες Ιατρούς )

Πληροφορίες: Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας-Δημοτικά Ιατρεία: (Τηλ.: 2106668888,2132031627).