Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από ΠΕΜΠΤΗ 16 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιουνίου


FLORENCE ΦΑΛΤΣΟ ΣΟΠΡΑΝΟ
FLORENCE FOSTER JENKINS
Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς.
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, Ρεβέκα Φέργκιουσον, Σάιμον Χέλμπεργκ.
Διάρκεια: 110 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη – Κυριακή & Τρίτη 21.00 & 23.00 (Δυο προβολές)
Τετάρτη 21.30 & 23.30 (Δυο προβολές)


Η κοσμική Νεοϋορκέζα Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, St Clair Bayfield (Hugh Grant), ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. Όταν η Florence αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Carnegie Hall το 1944, ο St Clair ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Η καλύτερη ηθοποιός στον κόσμο υποδύεται τη χειρότερη τραγουδίστρια στον κόσμο. Η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Meryl Streep ενσαρκώνει τη Florence Foster Jenkins, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Η ξεκαρδιστική, αλλά και συγκινητική αυτή ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία, στο πλευρό της πρωταγωνίστριας εμφανίζεται επάξια ο απολαυστικός Hugh Grant (Notting Hill), ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο μοναδικός Stephen Frears (The Queen).

Ο Stephen Frears, η Meryl Streep και ο Hugh Grant ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά στην ταινία Florence: Φάλτσο Σοπράνο, μια εμπνευσμένη, συγκινητική, συναισθηματική κωμωδία για την αγάπη, τη μουσική και τις προσδοκίες.

Το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην (εξαιρετική) άποψη που είχε η Florence Foster Jenkins για τον εαυτό της και τις παταγώδεις αποτυχίες της ως τραγουδίστρια, ήταν κάτι που έκανε μεγάλη εντύπωση στον σεναριογράφο Nicholas Martin. «Άκουσα ένα τραγούδι στο YouTube» λέει ο σεναριογράφος. «Έμεινα άφωνος από την ειλικρίνεια της φωνής της και το βρήκα πολύ αστείο και συγκινητικό. Το άκουγα ξανά και ξανά και ήθελα να μάθω για τη ζωή της. Τότε κατάλαβα ότι η ιστορία της διαδρομής της μέχρι το Carnegie Hall θα έκανε ένα συναρπαστικό μιούζικαλ».

Όσο έκανε έρευνα για τη ζωή της, ο Martin εντυπωσιάστηκε από τον δυναμισμό της. «Ήταν σαν τον ήλιο στο κέντρο με όλους τους πλανήτες σε τροχιά γύρω της». Εξίσου του τράβηξε το ενδιαφέρον και η σχέση με τον σύντροφο της, τον St. Clair Bayfield, του οποίου τα ημερολόγια αποκαλύπτουν τη βαθιά ριζωμένη αγάπη του για τη Florence, παρ’ όλο που ζούσε με άλλη γυναίκα. Ο ακομπανιατέρ Cosme McMoon συμπλήρωσε το τρίο που έγινε το επίκεντρο της νεοϋορκέζικης καλλιτεχνικής κοινωνίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Ιουνίου
ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ…
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας.
Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Ρήγας, Μπέσυ Μάλφα,
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.30


Μετά από την περσινή καλοκαιρινή και τη φετινή χειμερινή της επιτυχία, η παράσταση «Χωρίζουμε Λέμε…» έχοντας ολοκληρώσει τις πρώτες 400 παραστάσεις της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι της, για τρίτη σεζόν με απώτερο στόχο όχι το διαζύγιο, αλλά το γέλιο… Το ¨Χωρίζουμε Λέμε…¨ είναι μια κωμωδία που με αφορμή ένα διαζύγιο ρίχνει μια διεισδυτική, γεμάτη χιούμορ, ματιά σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας… Εκλογές, κόμματα, οικονομία, ξανά εκλογές, social media, χλιδάτο παρελθόν, άγνωστο μέλλον… Ένα ζευγάρι – με πολλά μαζεμένα ο ένας για τον άλλον – απευθύνεται σε έναν δικηγόρο για το διαζύγιο του. Ο δικηγόρος όμως καταλήγει να είναι κάτι παραπάνω από δικηγόρος. Και το ζευγάρι καταλήγει να φεύγει αλλιώς απ’ ότι σχεδίαζε… Πρόκειται για μια παράσταση έκπληξη που ¨φλερτάρει ¨ με την επιθεώρηση, υπό την έννοια ότι σχολιάζει όλες τις πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας. Η κωμωδία πρόταση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου δεν εγγυάται το «Χωρίζουμε», αλλά το «τα Λέμε…

Συμμετέχουν – μέσω video – ως μάρτυρες στην υπογραφή του διαζυγίου με ιδιαίτερο τρόπο και κατ’ αλφαβητική σειρά:Βασιλική Ανδρίτσου, Κώστας Αποστολάκης, Χρυσούλα Διαβάτη, Κώστας Δόξας, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Καστάνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Νίκος Μουτσινάς, Άννα Παναγιωτοπούλου, Τζέσυ Παπουτσή, Σπύρος Πούλης, Ρένος Χαραλαμπίδης