Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Aθλητική Άνοιξη 2016 - Αγώνες TAE KWON DO και αθλητικές επιδείξεις από το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Παλλήνης

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις των αθλητών και αθλητριών για την απόκτηση ζωνών του ΤΑΕ KWON DO στα Αθλητικά Κέντρα Παλλήνης και Γέρακα αντίστοιχα.

Στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης οι εξετάσεις έγιναν παρουσία του Μάστερ Σιδέρη Γεωργίου ( 8 DAN WTF ) και του εκπαιδευτή Κουτσούπη Γεωργίου ( 7 DAN WTF ) καθώς και πλήθους γονέων και φίλων. Συνολικά πήραν μέρος 100 αθλητές εκ των οποίων 5 απέκτησαν μαύρη ζώνη και 1 DAN από την Παγκόσμια Ομοσπονδία TAE KWON DO. Στη συνέχεια ακολούθησε επίδειξη από κατόχους της μαύρης ζώνης.

Στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα έλαβαν μέρος 72 παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών. Τα παιδιά εξετάστηκαν σε γροθιές ( tsirugis), λακτίσματα (tsagis), μπλοκαρίσματα (makkis), πούμσε (poomse), αυτοάμυνες (han-bon kyorugi), ενώ οι μεγαλύτερες ζώνες σε σπάσιμο ξύλου (kiupka). Oι εξετάσεις έγιναν ανά ζώνες και κρίθηκαν επιτυχημένες.

Μετά το πέρας των επιδείξεων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, σε αθλητικό πλαίσιο, από το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Παλλήνης όπου συμμετείχαν 15 παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες τα οποία πήραν μέρος σε αγώνες ταχύτητας ανά ζεύγη, ποδόσφαιρο, σφαίρα, μπάσκετ, βόλεϊ, άρση βαρών ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε παιχνίδι δύναμης με σχοινί. Το κοινό καταχειροκρότησε τα παιδιά για την προσπάθεια αλλά κυρίως για τις ικανότητες τους, φωτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα πρόσωπα τους με χαμόγελα ειλικρινούς ευτυχίας. Η εκδήλωση έκλεισε με τα παιδιά να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.

Τα απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγώνες μεταξύ των αθλητών των Δημοτικών Ενοτήτων Γέρακα και Παλλήνης.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος περίπου 80 αθλητές οι οποίοι έδειξαν την τεχνική τους κατάρτιση και τις αγωνιστικές τους ικανότητες ικανοποιώντας τους εκπαιδευτές τους Ιωάννη Πολίτη και Γιώργο Κουτσούπη καθώς και το κοινό που τους παρακολούθησε.