Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πολιτιστική Άνοιξη 2015: Καταχειροκροτήθηκαν οι… «Καυγάδες στην Κιότζια»

Την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, παρουσιάστηκε από τους μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου Δ.Ε. Γέρακα το έργο «Καυγάδες στην Κιότζια» του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία της κυρίας Ασπασίας Τσιτζικάκη.

Σε μια πραγματικά κατάμεστη αίθουσα τα παιδιά οπλισμένα με ταλέντο και αγάπη για το θέατρο, μας ξετύλιξαν το κουβάρι των καυγάδων που συμβαίνουν σε ένα μικρό ψαροχώρι κοντά στη Βενετία. Η καθημερινότητα των κατοίκων, οι συνήθειες, οι συμπεριφορές τους αλλά και η διαπλοκή στις σχέσεις τους δημιούργησαν έναν ποικιλόμορφο καμβά όπου καμία κοινωνική τάξη, κανένα κοινωνικό στρώμα, αλλά και κανένα ανθρώπινο κουσούρι δεν έμεινε ασχολίαστο.

Για ακόμη μια χρονιά το αποτέλεσμα που παρουσίασαν οι μαθητές του εργαστηρίου εξέπληξε το κοινό προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα του. Τα παιδιά κατέθεσαν τα διαπιστευτήρια των ικανοτήτων και της σκληρής δουλειά τους, «γεννώντας» μας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερες προσδοκίες για τις μελλοντικές τους παραστάσεις.

Οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Άνοιξης θα συνεχιστούν το Σάββατο 20 Ιουνίου 20:00 στο Οινοποιείο Πέτρου με την θεατρική παράσταση «Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ» από την θεατρική ομάδα ενηλίκων Δ.Ε. Παλλήνης καθώς και την Κυριακή 21 Ιουνίου 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα με την θεατρική παράσταση «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ» από την θεατρική ομάδα ενηλίκων Δ.Ε. Γέρακα.