Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης για τους πλειστηριασμούς - Η διαφοροποίησή μου

Συζήτηση που κατέληξε σε ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών, έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης. Η εισήγηση έγινε από το Δήμαρχο και μπορείτε να τη δείτε εδώ μαζί με το υιοθετηθέν κατά πλειοψηφία (χωρίς τη δική μου ψήφο) ψήφισμα, που αποτελεί σύνθεση της εισήγησης του Δημάρχου και προτάσεων του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γαβρά.

Θα συμφωνούσα λοιπόν, όπως είπα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σε ένα ψήφισμα που
  • Θα διακήρυττε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης να προστατευθεί η πρώτη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατοικία καθώς και ότι 
  • Ο Δήμος Παλλήνης θα παράσχει κάθε δυνατή νομική συνδρομή σε συμπολίτες μας των οποίων κινδυνεύει η πρώτη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατοικία. 
Το ζήτημα των πλειστηριασμών κατά τη γνώμη μου είναι τεράστιο και δεν μπορεί να εξαντληθεί στη συζήτηση στα πλαίσια μιας συνεδρίασης του όποιου Δημοτικού Συμβουλίου. Τεράστιες είναι και οι προεκτάσεις του θέματος, τόσο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ίσως κινδυνεύουν, όσο και για όλους τους υπόλοιπους που δεν οφείλουν.

Όπως βλέπετε επιμένω στη ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατοικία γιατί πιστεύω ότι δεν μπορεί να προστατεύονται ακόμη και αυτοί που έχουν σειρά ακινήτων. Θα μπορούσα να βάλω και άλλες παραμέτρους (πιστοποίηση αδυναμίας πληρωμής κλπ) κάτι όμως που δεν έκανα, αφενός γιατί όπως σας είπα το θέμα δεν μπορεί να εξαντληθεί στα πλαίσια μια συζήτησης Δημοτικού Συμβουλίου και αφετέρου γιατί είναι γνωστό τοις πάσι που καταλήγουν τα ψηφίσματα, οπότε δεν είχε κανένα νόημα.

Η πρότασή μου ψηφίστηκε από τους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης.

Δείτε το ΨΉΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ