Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης συνεχίζοντας τις εβδομαδιαίες προβολές της, σας καλεί στο αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο που διοργανώνει το μήνα Απρίλιο.

Οι προβολές θα γίνουν την Τετάρτη 3 Απριλίου και την Τετάρτη 10 Απριλίου στο Οινοποιείο Πέτρου στην Παλλήνη (Λ. Μαραθώνος 117) και ώρα 21:00.

Είσοδος ελεύθερη.


ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

«Largo» του Στέργιου Πάσχου 
Η ιστορία εκτυλίσσεται σ’ ένα τρένο, ανάμεσα σε ένα αγόρι και ένα κορίτσι που ποθούνται σφόδρα αλλά… ντρέπονται να κάνουν την πρώτη κίνηση.


Largo (2012), μικρού μήκους ταινία του Στέργιου... από Flixgr

«Ο Μπαμπάς μου ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη
Στη δεκαετία του 80 ένα εννιάχρονο κορίτσι, χάνει την επαφή του με τον αριστερό εργασιομανή πατέρα. Η παρουσία της προτομής του Λένιν στο γραφείο του τη βάζει σε σκέψεις


Ο Μπαμπάς μου, Ο Λένιν και ο Φρέντυ της Ρηνιώς... από Flixgr

«13 ½» του Χάρη Βαφειάδη
Η Αφροδίτη είναι 13 ετών. Οι φίλοι της την φωνάζουν Τεν-Τεν. Η Αφροδίτη είναι ερωτευμένη με τον Λου. Η Αφροδίτη θέλει να μεγαλώσει.

«Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Ένα οδοιπορικό σε ένα χωριό με πρωταγωνιστές δύο φίλους και ένα γάιδαρο. Η ταινία φέρει μια αίσθηση από την παιδική ηλικία του σκηνοθέτη στο χωριό όπου μεγάλωσε.


Για σου Ανέστη (Μικρού Μήκους Ταινία του... από Flixgr

«Mesecina» της Σοφίας Εξάρχου
Τι κάνεις; Τι κάνεις; Δώσε μου το χέρι σου… κλείσε το ένα μάτι. Το βλέπεις το αμάξι που έρχεται; Ζούληξέ το!

Στις προβολές των ταινιών θα παρευρεθούν οι σκηνοθέτες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ - Η ηχώ του χρόνου
Το ταξίδι του Ross Daly στις μουσικές του κόσμου – του Πάνου Κέκα

Αυτό το «Λαβύρινθο» των μύθων αλλά και της αρχέγονης υπερβατικής πνευματικότητας του Ρος Ντέιλι και της μουσικής του εξερευνά η ταινία Η ηχώ του χρόνου. Ο σκηνοθέτης Πάνος Κέκας παρακολουθεί και καταγράφει την ενδιαφέρουσα και συναρπαστική πορεία του παγκόσμια γνωστού Ιρλανδού μουσικού και συνθέτη Ρος Ντέιλι στους δρόμους της «Τροπικής μουσικής». Ο Ρος Ντέιλι ζει τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Κρήτη αλλά παραμένει πάντα ένας ακούραστος ιχνηλάτης νέων μουσικών δρόμων.

«Λαβύρινθος» λέγεται το συγκρότημα του Ros, αλλά και το μουσικό εργαστήρι όπου κάθε καλοκαίρι άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο μυούνται στη δημιουργική διάσταση της μουσικής

Όμως ο «Λαβύρινθος» είναι περισσότερο ένας τρόπος ζωής. Τα μέλη του δεν μοιράζονται απαραίτητα κάποια κοινή ιδεολογία ή φιλοσοφία, είναι ωστόσο ενωμένα σ’ ένα κοινό πνεύμα και αγαπούν τη μουσική.

Στην προβολή της ταινίας θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.