Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Προληπτική ιατρική σε σχολεία του Δήμου Παλλήνης

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής (παιδιατρικού ελέγχου και σκολίωσης) που πραγματοποιήθηκαν σε μαθητές σχολείων του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα παιδιατρικού ελέγχου από το τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου μας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών ιατρών: κ. Νικητόπουλου Κωνσταντίνου (ορθοπεδικού) κας Βελτσίστα Αλεξάνδρας (παιδιάτρου) και κας Παντιώρα Αγγελικής (παιδιάτρου).

Στα τρία σχολεία που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα (4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, 1ο Γυμνάσιο Ανθούσας & 1ο Γυμνάσιο Γέρακα) δέχθηκαν και εξετάστηκαν 170 μαθητές.

Επίσης ολοκληρώθηκε για την φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα ελέγχου σκολίωσης σε μαθητές Δ΄ & ΣΤ΄ των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Παλλήνης το οποίο ξεκίνησε στις 11/10/2012.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας με τον εθελοντή ιατρό Μπαμπαλή Γεώργιο (χειρουργός ορθοπεδικός).

Στη διάρκεια του προγράμματος εξετάστηκαν 754 μαθητές Δ΄ και ΣΤ΄ τάξεων και των 14 Δημοτικών σχολείων του Δήμου Παλλήνης .

Ο Δήμος Παλλήνης ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές γιατρούς οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα .