Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Επιτυχημένη η 2η ΕΝΙΑΙΑ παρέλαση του Δήμου Παλλήνης

Ξεπερνώντας σε σημαντικό βαθμό τα κυκλοφοριακά προβλήματα, χάρη στην παρέμβαση της τροχαίας αλλά και την καθοριστική βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας, έγινε για 2η φορά η ΕΝΙΑΙΑ παρέλαση του Δήμου Παλλήνης. Το κυκλοφοριακό, που είχε εντοπιστεί ως πρόβλημα της προηγούμενης φοράς αντιμετωπίστηκε εγκαίρως με αλλεπάλληλες συσκέψεις του Δήμου με την Τροχαία.

Έτσι χιλιάδες κατοίκων και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, ανακατεμένοι μεταξύ τους, παρακολούθησαν τους μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου να περνούν από μπροστά τους.

Βέβαια εξακολουθούν να υπάρχουν παράπονα για την ενιαία παρέλαση. Κάποια είναι αγνά και καλοπροαίρετα και κάποια έχουν σκοπιμότητα είτε πολιτική είτε οικονομική.

Αγνοί και καλοπροαίρετοι είναι αυτοί που στεναχωριούνται επειδή οι πόλεις δεν γεμίζουν με παιδιά, φωνές, σημαίες, επειδή οι εκκλησίες και οι περίβολοί τους είναι σχεδόν άδειοι. Πράγματι έτσι είναι και σε κάποιο βαθμό μου κακοφαίνεται και μένα. Το θυσιάζω όμως μπροστά στο συμβολισμό της ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ, που τον θεωρώ πολύ πιο σημαντικό. Πιστέψτε με, το συμβολισμό αυτό τον έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη. Προσέξτε! Δεν προσπαθώ να πω ότι η ενιαία παρέλαση είναι ύψιστη πράξη κοινωνικής συνοχής. Για συμβολισμό μιλάω. Και ας μη ξεχνάμε ότι τα προηγούμενα χρόνια, τα παιδιά που συμμετείχαν χρόνο με το χρόνο ήταν και λιγότερα και οι φωνές στις πόλεις όλο και λιγόστευαν.

Τα παράπονα της σκοπιμότητας είναι δύο ειδών.

Υπάρχουν εκείνοι που μέσα από τη διαφωνία για την παρέλαση προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πολιτική τους διαφωνία με τη Δημοτική αρχή. Βλέπετε η παρέλαση είναι ένα εύκολο θέμα που δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη επεξεργασία διαφοροποίησης. Άρα προσφέρεται σε σχέση με τα υπόλοιπα για τα οποία η διαφοροποίηση απαιτεί σκέψη, πολιτική και όχι μικροπολιτική παρουσία, και θέσεις. Όλη αυτή η σκοπιμότητα ντύνεται με ψευτοτοπικισμούς, που επίσης είναι εύπεπτοι, και έτσι δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους να λένε ότι σήκωσαν ανάστημα δικαιολογώντας έτσι την παρουσία τους στα κοινά, ακόμη και στους εαυτούς τους.

Η οικονομική σκοπιμότητα έχει να κάνει με τους περίξ των μαγαζιών των πόλεων που δεν δουλεύουν. Προσοχή το «οικονομική σκοπιμότητα» δεν το λέω με κακή έννοια. Το θεωρώ θεμιτό από τους μαγαζάτορες να θέλουν να εκμεταλλευτούν την κάθε ευκαιρία. Μόνο που η παρέλαση δεν γίνεται με σκοπό να δουλέψουν τα μαγαζιά. Αυτό είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να απασχολεί την όποια Δημοτική αρχή. Άσε που εν τέλει τα μαγαζιά μετά την παρέλαση ήταν γεμάτα και πάλι (τουλάχιστον στο Γέρακα που πήγα).

Όσοι αντέξατε να διαβάσετε μέχρι εδώ ξέρω ότι περιμένετε το σχόλιο μου γι’ αυτούς που σε «ένδειξη διαμαρτυρίας» δεν ανέβηκαν στην εξέδρα. Επειδή αν δεν έκαναν και αυτό κανείς δεν θα πρόσεχε την παρουσία τους, τους κατανοώ απόλυτα και δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Το ίδιο θα κάνω και για την «πολυπληθή» ομάδα (τρείς ήτανε) που σήκωσαν ένα πανό και ένα πλακάτ (δύο το πανό και ένας το πλακάτ).

Σε πείσμα όλων των παραπάνω η ΕΝΙΑΙΑ παρέλαση πέτυχε για μια ακόμη φορά. Όσο δε για το κόστος της, για το οποίο ακούγονται πολλά, προτείνω να ρίξετε μια ματιά ΕΔΩ.
Χρόνια Πολλά και του χρόνου!!

Για φωτογραφίες έχει φροντίσει η Φωνή του Γέρακα και μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ