Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ανεξάρτητος δηλώνει ο κ. Σμυρλιάδης. Ένα ακόμη πλήγμα στη Μείζονα Αντιπολίτευση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης. Μετά τη χθεσινή αιφνίδια παραίτηση του Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη από επικεφαλής της παράταξης, σήμερα, ένας άλλος Σύμβουλος, με επιστολή στην οποία επικαλείται προσωπικούς λόγους δηλώνει ότι στο εξής θα πορεύεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος. Πρόκειται για τον Θόδωρο Σμυρλιάδη ο οποίος σημειώνω είχε καταλάβει την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές. Ένα ακόμη πλήγμα στην ιδιαίτερα φθαρμένη εικόνα της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης

Μόλις χθες με αφορμή την παραίτηση του κ. Κουτσικούρη έγραφα: "Η πολύπαθη παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Βελιώτη και την αποχώρηση του Σπύρου Κωνσταντά, σήμερα αντιμετωπίζει ένα ακόμη πρόβλημα και δείχνει ότι με τη σημερινή της μορφή και παρουσία δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το ρόλο που της έδωσαν οι δημότες". Σήμερα οι εξελίξεις με δικαιώνουν.

Ο κ. Σμυρλιάδης ο οποίος έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος Παλλήνης επί Δημαρχίας Κωνσταντά, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την παράταξή του (Διαβάστε σχετική συνέντευξή του στην εφημερίδα Νεολόγος το 2009).

Παραμένει μεγάλο ερωτηματικό το ποιος θα είναι επικεφαλής της παράταξης, με τις εκτιμήσεις για πρόσωπα να διαδέχονται η μία την άλλη και να ακούγονται σχεδόν όλα τα ονόματα των εναπομείναντων συμβούλων. Προσωπικά δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη.

Όποιος και να είναι έχει μπροστά του πολύ δύσκολο έργο. Αφενός πρέπει να συμμαζέψει την παράταξη η οποία έχει τρεις τουλάχιστον συνιστώσες αλλά και κάποιους που με λοξό μάτι κοιτάνε προς άλλη κατεύθυνση. Αφετέρου έχει να αντιμετωπίσει τη διοίκηση του Θανάση Ζούτσου, κάτι που δεν δείχνει και πολύ εύκολο αφού η διοίκηση αυτή σε λιγότερο από 1,5 χρόνο έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Δείτε το χρονικό:

13/04/2011: Διαγραφή του Δημήτρη Βελιώτη
27/05/2011: Παραίτηση Σπύρου Κωνσταντά από επικεφαλής της παράταξης
21/09/2011: Αποχώρηση Σπύρου Κωνσταντά από την παράταξη
21/02/2012: Παραίτηση Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη από επικεφαλής της παράταξης

Κλείνοντας θα επαναλάβω αυτό που έγραψα και χθες στο twitter
Το να μην υπάρχει καθόλου αντιπολίτευση είναι ακόμη χειρότερο και από μια στείρα αντιπολίτευση.