Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ (13-19/06/2019)


ΑΛΑΝΤΙΝ
ALADDIN
Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι.
Πρωταγωνιστούν: Ναόμι Σκοτ, Μαρβάν Κενζάρι, Μένα Μασούντ, Γουίλ Σμιθ.
Διάρκεια: 128 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή & Τετάρτη
21.00 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένο)


Μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες στον κόσμο, μία από τις κορυφαίες δημιουργίες της Disney στο κινούμενο σχέδιο, επιστρέφει αυτή τη φορά ως φαντασμαγορική live-action παραγωγή. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο καταξιωμένος Γκάι Ρίτσι, ενώ το θρυλικό Tζίνι υποδύεται ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Γουίλ Σμιθ. Ο Μένα Μασούντ υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο, η Ναόμι Σκοτ είναι η πριγκίπισσα Γιασμίν και ο Μαρβάν Κενζάρι ενσαρκώνει τον δολοπλόκο Τζαφάρ.

Ένα πολύχρωμο ταξίδι γεμάτο μαγικές εικόνες, μουσική, τραγούδια, λαμπερές ερμηνείες, γέλιο και συναίσθημα με την υπογραφή της Disney. Οι μαγικές περιπέτειες του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν, της θαρραλέας και αποφασιστικής πριγκίπισσας Γιασμίν και φυσικά, του Τζίνι που καλείται να ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Εμπνευσμένος από το παραμύθι Χίλιες και Μία Νύχτες, ο Αλαντίν είναι μία διαχρονική ιστορία που κέντρισε το ενδιαφέρον της Disney. Είναι η ιστορία ενός συνηθισμένου ανθρώπου με κλασική αφήγηση και παγκόσμια θεματολογία που αφορά όλες τις ηλικίες. Ο σεναριογράφος Τζον Άουγκουστ έγραψε ένα σενάριο που έλεγε την ιστορία με πιο σύγχρονο τρόπο. H πινελιά του Γκάι Ρίτσι στο σενάριο και η απόφαση του να αναλάβει τη σκηνοθεσία, ήταν οι βάσεις της νέας αυτής ταινίας. O σκηνοθέτης έχει ένα μοναδικό κινηματογραφικό στυλ και μία τάση για καταιγιστική δράση, που ταιριάζουν άψογα στη νέα ταινία. Ήξερε ενστικτωδώς πώς να ζωντανέψει τον χαρακτήρα του Αλαντίν. Πολλές ταινίες του φιλοξενούν διάφορες εκδοχές ανθρώπων της πιάτσας. Ο Αλαντίν, στην ουσία του, είναι ένας κλέφτης που πασχίζει να επιβιώσει. Ενώ ο Αλαντίν είναι ένα παραμύθι για ένα χαμίνι που τελικά κάνει το σωστό, είναι και μία ιστορία γεμάτη μουσική, κάτι που άρεσε στον σκηνοθέτη.

Η ΚΟΜΠΙΝΑ
THE HUSTLE
Σκηνοθεσία: Κρις Άντισον.
Πρωταγωνιστούν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον, Άλεξ Σαρπ.
Διάρκεια: 93 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη – Κυριακή & Τετάρτη 23.10 (Μια προβολή)
Δευτέρα & Τρίτη 21.30 & 23.10 (Δυο προβολές)


Στην απολαυστική κωμωδία Η Κομπίνα, η Αν Χάθαγουεϊ και η Ρέμπελ Γουίλσον θα βάλουν τα γυαλιά στους… απατεώνες άντρες και θα τους δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στην τέχνη της απάτης! Οι δυο γυναίκες συμπρωταγωνίστριες διαθέτουν απίστευτη χημεία στην οθόνη. Η στιλάτη και αριστοκράτισσα Χάθαγουεϊ με την πληθωρική και ατσούμπαλη Γουίλσον, αλληλοσυμπληρώνονται άριστα και απογειώνουν τους ρόλους τους. Το κωμικό timing συναντά τα καλύτερα στοιχεία των buddy movies, της σλάπστικ κωμωδίας αλλά και μερικών heist movies, σε ένα διασκεδαστικό και ανάλαφρο μείγμα ψυχαγωγικού σινεμά, πάντα σε στυλ θηλυκό.

Η Τζόσεφιν Τσέστερφιλντ (Χάθαγουεϊ) είναι η μοιραία γυναίκα με τη χλιδάτη ζωή και το κοσμοπολίτικο lifestyle, η οποία λειτουργεί σαν κομψό αρπακτικό, ξαφρίζοντας διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών, οι οποίοι πέφτουν στη γοητεία της μέσα από τις ευρηματικές της κομπίνες. Στο δρόμο της θα βρεθεί η Πένι Ραστ (Γουίλσον), η οποία ειδικεύεται σε αυτοσχέδιες μικροκομπίνες, χωρίς στρατηγική και ιδιαίτερες φιλοδοξίες, αρκεί η αρπαχτή να φτάνει για να τα βγάζει πέρα. Η γοητευτική Τζόσεφιν θα δει κάτι στην άξεστη και αχαλίνωτη συμπεριφορά της Πένι και μαζί θα δημιουργήσουν ένα αταίριαστο ντουέτο με στόχο την περιουσία ενός δισεκατομμυριούχου.

Η ιδέα της «Κομπίνας» βασίζεται σε δυο παλιότερες ταινίες. Είναι στην ουσία μια φρέσκια συνέχεια στην ταινία Ιστορίες του Κρεβατιού (1964) με τον Μάρλον Μπράντο και τον Ντέιβιντ Νίβεν, όπου ένας απατεώνας αποσπούσε χρήματα από πλούσιες κυρίες στην Γαλλική Ριβιέρα, και το Απατεώνες και Τζέντλεμεν (1988) με τον Μάικλ Κέιν και τον Στιβ Μάρτιν στο ρόλο δυο αντρών που έστηναν αδιανόητες απάτες εις βάρος ανυποψίαστων, ευκατάστατων ηλικιωμένων κυριών. Και οι δυο ταινίες βασίζονταν σε μια ιδέα του Στάνλεϊ Σαπίρο και του Πολ Χένινγκ, η οποία εδώ αναβιώνει χάρη στην φρέσκια σεναριακή πένα του Ντέιλ Λόνερ και του Ζακ Σάιφερ.

Οι δυο γυναίκες δίνουν κάτι αληθινά ανατρεπτικό στην κλασική ιστορία και η ταινία παίρνει μια ολότελα αναπάντεχη τροπή εξαιτίας της χημείας δύο τόσο διαφορετικών ηθοποιών. Η υπολογισμένη συμπεριφορά και η φιλόδοξη φύση της μίας, ταίριαξε απόλυτα με τον χαοτικό χαρακτήρα και την ακατέργαστα κομπιναδόρικη πρακτική της άλλης. Οι λεπτεπίλεπτοι τρόποι της σαγηνευτικής Χάθαγουεϊ και η ντροπιαστική συμπεριφορά της αντικοινωνικής Γουίλσον δεν συμπίπτουν πουθενά, όμως οι δυο τους καταφέρνουν και φτιάχνουν μια αχτύπητη ομάδα που δε χορταίνεις να βλέπεις να μηχανεύονται αδιανόητες απάτες σε βάρος κάθε... αφελή εκατομμυριούχου που βρίσκεται στο διάβα τους.