Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ (20-26/06/2019)

ΜΙΚΡΑ ΑΘΩΑ ΨΕΜΑΤΑ 2
NOUS FINIRONS ENSEMBLE
Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ.
Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φρανσουά Κλουζέ, Ζιλ Λελούς, Λοράν Λαφίτ, Μπενουά Μαζιμέλ,
Πασκάλ Αρμπιγιό, Κλεμεντίν Μπερτ, Βαλερί
Μποντόν, Χοσέ Γκαρσία, Ζαν Ντιζαρντέν.
Διάρκεια: 135 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή 21.00 (Μια προβολή)
Δευτέρα 23.10 (Μια προβολή)
Τρίτη & Τετάρτη 22.45 (Μια προβολή)


O Μαξ (Φρανσουά Κλουζέ) βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη γι’ αυτό και ξεκινά για ένα μοναχικό σαββατοκύριακο στο εξοχικό του. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του που έχει να δει τρία χρόνια καταστρώνουν ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του σαν μια ευκαιρία για να ξανασμίξουν. Τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί, οι ζωές έχουν αλλάξει και όλοι λένε μικρά αθώα ψέματα, τι έχει απομείνει από τη φιλία; Η συνέχεια της επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας «Μικρά Αθώα Ψέματα» που αγαπήθηκε από το κοινό παγκοσμίως.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που το σίκουελ μπορεί να λειτουργήσει και μόνο του, χωρίς να χρειάζεται να δεις την πρώτη ταινία. Πίσω από την κάμερα, σε ρόλο σκηνοθέτη, συναντάμε και πάλι τον βραβευμένο με Σεζάρ σκηνοθεσίας Γκιγιόμ Κανέ (Αγάπαμε αν Τολμάς), ενώ επιστρέφει και το δυνατό καστ, στο οποίο συμμετέχει και η βραβευμένη με Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ (Ζωή σαν Τριαντάφυλλο, Inception). Προϋπόθεση για να δεχτούν όλοι οι ηθοποιοί να επιστρέψουν στο πλατό, ήταν να είναι καλό το σενάριο. Αν ένας αρνιόταν, δεν θα γινόταν η ταινία. Γι’ αυτό και ο Κανέ δηλώνει ότι του πήρε περισσότερο χρόνο να γράψει το «Μικρά Αθώα Ψέματα 2», καθώς ήθελε να επικεντρωθεί σε κάθε έναν χαρακτήρα ξεχωριστά.

Όπως και στην πρώτη ταινία έτσι και εδώ, οι χαρακτήρες μεθούν, χορεύουν και αφήνουν μυστικά να αναδυθούν στην επιφάνεια. Όμως τα πράγματα θα σοβαρέψουν επικίνδυνα μετά από μια φαινομενικά αθώα συζήτηση. Η ταινία ασχολείται με θέματα που απασχολούν συνολικά τους ανθρώπους, όπως οικονομικά, κοινωνικά αλλά και ψυχικά προβλήματα. Ο Γκιγιόμ Κανέ κινηματογραφεί αυτό το μωσαϊκό χαρακτήρων και καταστάσεων με στοργή και άφθονο χιούμορ. Γι’ αυτό ο θεατής θα πρέπει να είναι έτοιμος να γελάσει αλλά και να συγκινηθεί.

ΑΓΚΑΘΑ, Η ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΕΝΟΣ ΦΟΝΟΥ
AGATHA AND THE TRUTH OF MURDER
Σκηνοθεσία: Τέρι Λόαν.
Πρωταγωνιστούν: Ραλφ Ίνεσον, Ρουθ Μπράντλεϊ, Μπίμπι Κέιβ.
Διάρκεια: 92 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή 23.15 (Μια προβολή)
Δευτέρα 21.30 (Μια προβολή)
Τρίτη Τετάρτη 21.00 (Μια προβολή)

Ενώ ο γάμος της περνάει κρίση και η έμπνευση φαίνεται να την εγκαταλείπει, η διάσημη Άγκαθα Κρίστι αναζητάει, όπως οι επιθεωρητές της, τη λύση ενός μυστηριώδους φόνου. Ταινία με ηρωίδα την Άγκαθα Κρίστι να αναλαμβάνει τον ρόλο επιθεωρητή με σκοπό την εξιχνίαση ενός εγκλήματος.

Η Φλόρενς βρίσκεται νεκρή σε ένα τρένο για το Χέιστιγκς και η έρευνα για τον δολοφόνο που ακολουθεί αποβαίνει άκαρπη. Η νονά της, απελπισμένη απευθύνεται στην Άγκαθα Κρίστι, με την ελπίδα να πετύχει αυτό που η αστυνομία δεν κατάφερε: να βρει τον δολοφόνο. Η νεαρή συγγραφέας προσπαθεί να λύσει το μυστήριο, βασισμένη στις γνώσεις της από τα μυθιστορήματα, σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι ο δολοφόνος είναι πολύ πιο κυνικός και επικίνδυνος από οποιοδήποτε φανταστικό της ήρωα.

Το 1926 με την προσωπική της ζωή στη χειρότερη φάση και το συγγραφικό της έργο σε παύση, η νεαρή Άγκαθα Κρίστι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η διάσημη συγγραφέας είχε εμπλακεί στη λύση ενός μυστηριώδους εγκλήματος. Αυτή την εκδοχή διερευνά και η εκδοχή του Τέρι Λόουν, συνδυάζοντας ταυτόχρονα και την πραγματική υπόθεση της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ Σορ, που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη εκείνη την εποχή.