Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ (06-12/06/2019)

X-MEN: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
X-MEN: DARK PHOENIX
Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ.
Πρωταγωνιστούν: Σόφι Τέρνερ, Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς.
Διάρκεια: 114 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.00 & 23.10 (Δυο προβολές)
Σάββατο 21.30 & 23.30 (Δυο προβολές)

Αυτή είναι η ιστορία της αγαπημένης ηρωίδας των X-MEN, Τζιν Γκρέι, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-MEN αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή είναι η πιο έντονη και συναισθηματική ταινία X-MEN που έγινε ποτέ. Είναι η κορύφωση των 20 χρόνων ταινιών X-MEN, με την οικογένεια των μεταλλαγμένων που γνωρίζουμε και αγαπάμε να πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα - έναν από αυτούς.

Το κόμικ «Μαύρος Φοίνικας» (στο οποίο βασίζεται κα το ομώνυμο επιστέγασμα του επικού franchise) έχει γράψει ο θρύλος του χώρου Κρις Κλερμόντ, ενώ η εικονογράφηση ανήκει στον Τζον Μπερν. Η πρώτη έκδοση έγινε το 1980. Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Σάιμον Κίνμπεργκ (X-Men, Λόγκαν, Η Διάσωση), ως μεγάλος φαν των κόμιξ ένιωσε ότι ήταν σημαντικό να πει αυτή την ιστορία στη μεγάλη οθόνη με έναν τρόπο που θα δικαίωνε το βιβλίο. Ο Κίνμπεργκ, που ήταν είτε σεναριογράφος είτε παραγωγός (ή μερικές φορές και τα δύο) σε όλες τις ταινίες X-Men, πίστευε ότι είχε έρθει η ώρα για μια πιο σκοτεινή και τολμηρή ταινία.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ διευθυντής φωτογραφίας Μάουρο Φιόρε (Avatar, Ημέρα Εκπαίδευσης) βοήθησε να δημιουργηθεί ένα φυσικό αποτέλεσμα στην εικόνα της ταινίας. Γι’ αυτό και σε πολλά πλάνα η κάμερα είναι στο χέρι. Έτσι, όταν οι χαρακτήρες κινούνται, η κάμερα τους ακολουθεί αντί να παραμένει σταθερή. Αυτό προσφέρει έναν «αέρα» ανάμεσα στους χαρακτήρες και το κοινό ταυτίζεται μαζί τους. Την εξαιρετική μουσική έγραψε ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ Χανς Ζίμερ.