Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 13-19/09/2018



ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ 3:
ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
HOTEL TRANSYLVANIA 2: SUMMΕR VACATION
Σκηνοθεσία: Τζέντι Ταρτακόφσκι.
Διάρκεια: 97 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 20.00 (Μια προβολή)
(Μεταγλωττισμένη)


Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέϊβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.

Όλοι αξίζουν διακοπές, ειδικά ο εργασιομανής Ντρακ, ο περίφημος ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου για Τέρατα και ο πιο τρυφερός πάτερ φαμίλιας για την οικογένεια, αλλά και τους φίλους του. Στην τρίτη ταινία της σειράς, που με τις δύο προηγούμενες έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία κι έχει δημιουργήσει φανατικό κοινό, η λατρεμένη δρακουλοπαρέα βάζει αντηλιακό και μαγιό, όπως κάθε φυσιολογική παρέα του κόσμου αυτού, και επιβιβάζεται όλο προσδοκία σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με εξωτικούς προορισμούς, πέραν του κόσμου αυτού.

Αυτή τη φορά, το επίπεδο animation και θεάματος της ταινίας μας ταξιδεύει σε φαντασμαγορικά μέρη, μας αποκαλύπτει επιτέλους τι συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων και πώς μοιάζει η χαμένη Ατλαντίδα. Όλα αυτά σκηνοθετημένα από τον Genndy Tartakovsky, που είχε αναλάβει και τις δύο πρώτες ταινίες και που εδώ βρίσκει την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του animation στο έπακρο, συνυπογράφοντας και το σπαρταριστό σενάριο.

ΚΥΝΗΓΟΣ
THE PREDATOR
Σκηνοθεσία: Σέιν Μπλακ.
Πρωταγωνιστούν: Μπόιντ Χόλμπουργκ, Τρεβάντε Ρόουντς, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Ολίβια Μαν.
Διάρκεια: 108 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 21.45 (Μια προβολή)
Τρίτη & Τετάρτη 22.30 (Μια προβολή)


Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι επιστρέφει στο σπίτι του μέσα από την εκρηκτική επαναφορά της κινηματογραφικής σειράς «Κυνηγός» του Σέιν Μπλακ. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη. Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και μια καθηγήτρια εξελικτικής βιολογίας θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Η ελπίδα του κόσμου βρίσκεται στα χέρια μιας ομάδας πρώην στρατιωτικών που υποφέρουν πλέον από μετατραυματικό στρες και συναντιούνται συχνά για ομαδική ψυχανάλυση. Τι θα συνέβαινε αν αυτοί οι άνθρωποι έρχονταν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη απειλή τους σύμπαντος; Μια μεγάλη πρόκληση και μια τρομερή περιπέτεια θα είναι η αφορμή που έψαχναν για να θυμηθούν ποιοι ήταν πριν γνωρίσουν τη φρίκη του πολέμου. Μπορεί όλοι τους να έχουν φοβερά ψυχικά τραύματα, όμως όταν έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τον εχθρό δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένες μηχανές.

Οι Τρελοί, όπως αποκαλούνται στην ταινία, είναι αυτοί που θα συνεργαστούν με τον Κουίν (Μπόιντ Χόλμπρουκ) και την Κέισι Μπράκετ (Ολίβια Μαν) και θα προσπαθήσουν να σώσουν το ανθρώπινο είδος από τους πιο θανάσιμους κυνηγούς τους σύμπαντος. Ο Κουίν, ένας απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων που πλέον είναι πληρωμένος δολοφόνος, αποξενωμένος από τη γυναίκα και τον γιο του, βρίσκεται στο Μεξικό σε μια μυστική αποστολή όπου ανακαλύπτει τα συντρίμμια ενός διαστημόπλοιου Κυνηγών. Εκεί αναζητά τη συσκευή που θα τον βοηθήσει να αποδείξει ότι λέει αλήθεια αφού κανείς δεν θα τον πιστέψει όταν μοιραστεί την εμπειρία του. Για κακή του τύχη ο γιος του Ρόρι (Τζέικομπ Τρέμπλεϊ), που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, την ανακαλύπτει πρώτος και ξεκινά να λύνει το παζλ προκαλώντας την επιστροφή του Κυνηγού στη Γη. Η ομάδα που θα πλαισιώσει τον Κουίν αποτελείται από τους Γουίλιαμς, έναν απόστρατο που αναγκάζεται να ζήσει με το βάρος μιας λάθος απόφασης που πήρε στο παρελθόν, Κόιλ και Μπάξλι, πρώην πεζοναύτες που τους ενώνει μια πολύ περίεργη και σκοτεινή ιστορία, Νετλς, πρώην πιλότος που επιβίωσε από ένα ατύχημα με το ελικόπτερο και υποφέρει από μια εγκεφαλική βλάβη που τον καθιστά πλέον ακατάλληλο να κάνει το μόνο πράγμα που γνωρίζει καλά, και φυσικά την Κέισι Μπράκετ, μια επιστήμονα της εξελικτικής βιολογίας που μελετά την εξέλιξη και προσαρμογή των περίεργων αυτών όντων και περίμενε μια ζωή αυτή την ευκαιρία.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
C’EST LA VIE
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό.
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πιέρ Μπακρί, Ζιλ Λελούς, Ζαν-Πολ Ρουβ, Βενσάν Μακέν, Αλμπάν Ιβάνοφ.
Διάρκεια: 117 λεπτά
Ώρα έναρξης: Τρίτη & Τετάρτη 20.30 (Μια προβολή)


O Μαξ ασχολείται με την τροφοδοσία εδώ και 30 χρόνια. Έχει οργανώσει εκατοντάδες πάρτι στη ζωή του. Σήμερα, έχει αναλάβει έναν πανέμορφο γάμο, ακόμη έναν, σε ένα κάστρο του 17ου αιώνα, όπου θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του ο Πιέρ και η Ελένα. Ως συνήθως, ο Μαξ έχει συντονίσει τα πάντα: Έχει προσλάβει μία στρατιά σερβιτόρων και σεφ, έχει προτείνει φωτογράφο στο ζευγάρι, έχει κλείσει την ορχήστρα, έχει κανονίσει τον ανθοστολισμό. Με λίγα λόγια, υπάρχουν όλα τα συστατικά για να είναι επιτυχημένο το μυστήριο… Σύντομα, όμως, οι ισορροπίες θα διαταραχθούν και κάθε στιγμή ευτυχίας θα μετατραπεί σε χαοτική καταστροφή.

H ταινία που έκλεισε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2017 είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με έναν τεράστιο θίασο καταξιωμένων ηθοποιών, ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, οι δημιουργοί που καθήλωσαν το κοινό ανά τον κόσμο με την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Άθικτοι» (2011).

Δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο ταιριαστός ηθοποιός από τον απίθανο και βραβευμένο με Σεζάρ Ζαν-Πιέρ Μπακρί για τον ρόλο του τελειομανή