Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Αλλάζουν όψη οι πλατείες και οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου μας

Μιά μεγάλη προσπάθεια εξελίσσεται στο Δήμο μας. Πρόκειται για την αντικατάσταση ή επισκευή του φθαρμένου από το χρόνο ή από τους βανδαλισμούς εξοπλισμό των Κοινόχρηστων χώρων (πάρκα, πλατείες, αθλητικούς χώρους).

Η προσπάθεια εστιάζεται σε τρεις άξονες:
α) στην αντικατάσταση και προσθήκη νέων μοντέρνων παγκακιών υψηλής ανθεκτικότητας σε πολλούς κεντρικούς χώρους συγκέντρωσης κοινού σε όλο το Δήμο,
β) στην επί τόπου επισκευή των ξύλινων καθισμάτων με αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών,
γ) στην επισκευή - συντήρηση και αξιοποίηση του αντικαταστεθέντος εξοπλισμού σε άλλα σημεία όπου υπήρχε ανάγκη (στάσεις λεωφορείων - Σχολεία - μικροί κοινόχρηστοι χώροι).
δ) Ελαιοχρωματισμοί - επισκευές - ευπρεπισμός των κοινοχρήστων χώρων

Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και θα είναι επαναλαμβανόμενες κατά διαστήματα ώστε ο εξοπλισμός αυτός να βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση, αλλά και κάθε καταστροφή που παρατηρείται από βανδαλισμούς να αντιμετωπίζεται άμεσα.

Ο Δήμος Παλλήνης καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να συντηρεί και διατηρεί τους κοινόχρηστους χώρους ασφαλείς και λειτουργικούς από κάθε άποψη. Πάνω σε αυτό όμως απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων των συμπολιτών μας οι οποίοι καλούνται να τους προστατεύουν αλλά και να επικοινωνούν και να ενημερώνουν το Δήμο αμέσως μόλις πέσει στην αντίληψη τους κάποια επικίνδυνη κατάσταση.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και οι επόμενες προγραμματισμένες εργασίες περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στον πεζόδρομο της Εφέδρων Αξιωματικών, Πλάτωνος και Αιόλου, Πλατεία Κοιμήσεως Θεοτόκου (Κάντζα), Σαλαμίνος, Πλ. Ελευθερίας (Κέντρο Παλλήνης) κ.α