Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η βράβευση των σχολείων για τους μαθητικούς διαγωνισμούς του Follow Green

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου μας για τη συμμετοχή τους στους δύο (2) παράλληλους μαθητικούς διαγωνισμούς για την ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα, για τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, βραβεύτηκαν τα 15 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου για τα πέντε υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες) που συγκέντρωσαν προς ανακύκλωση στο σχολείο, ενώ παράλληλα δέχτηκαν και δωρεές πόντων μέσω της πλατφόρμας followgreen. Τα 3.900 παιδιά και οι 200 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατάφεραν σε διάστημα μόλις 2 μηνών να συλλέξουν προς ανακύκλωση!

· Χαρτί: 3.803 κιλά
· Πλαστικό : 1.636 κιλά
· Αλουμίνιο: 15.56 κιλά
· Μπαταρίες: 348 κιλά
· Τηγανέλαια: 304 κιλά


Τα βραβεία « Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης »

Το πρώτο βραβείο του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης έλαβε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, το δεύτερο βραβείο το 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, και το τρίτο βραβείο το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.

Για τον καινοτόμο Περιβαλλοντικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Follow Green Action» που υλοποίησε ο Δήμος, βραβεύτηκαν τα 9 Γυμνάσια & 4 Λύκεια του Δήμου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μe 39 ομάδες σε ένα σύνολο 229 μαθητών. Οι μαθητές, με τη καθοδήγηση νέων καλλιτεχνών αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους ανέπτυξαν ζωγραφικά προσχέδια με θέμα την ανακύκλωση και ακολούθησε η εφαρμογή των σχεδίων στους κάδους. Όλα τα προσχέδια των μαθητών αναρτήθηκαν ανώνυμα στη Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης www.followgreen.gr/pallini και πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία του κοινού για το καλύτερο σχέδιο κάδου από 3.919 συμμετέχοντες .

Τα βραβεία «Follow Green Action»

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού έλαβε το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα με τίτλο «Προστατέψτε το περιβάλλον» από τις μαθήτριες: Μυρτώ Ζερβάκη & Αντωνία Σαββιδάκη, το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο κάδος με τίτλο «Σώστε τη Γη, είναι ο μόνος πλανήτης με σοκολάτα» του 2ο Γυμνασίου Γέρακα από τους μαθητές: Ζωή Θώμη, Αγγελική Κανελλοπούλου, Δανάη Καραπατή, Ράνια Καραβία και Χαρά Καραμπέτσου, και το τρίτο βραβείο δόθηκε στον κάδο με τίτλο «JOIN THE GREEN SIDE» από το 2ο Λύκειο Παλλήνης και φιλοτεχνήθηκε από τους μαθητές: Ματσούκας Χρήστος και Καναβού Βασιλική.

Επειδή όμως, και χωρίς εξαιρέσεις, και οι 39 κάδοι αποτελούν μικρά έργα τέχνης τα οποία προέκυψαν από μια διαδικασία όπου η αγάπη για το περιβάλλον πέρα από σκέψη έγινε πράξη και ουσιαστικό μήνυμα, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους.

Τις επόμενες εβδομάδες οι 39 ζωγραφισμένοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου και θα δοθούν προς χρήση στο κοινό. Με τον τρόπο αυτό η σχολική κοινότητα δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ενώ παράλληλα συμμετέχει στην προσπάθειά μας να ομορφύνουμε την πόλη μας!

Στην εκδήλωση βράβευσης, τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια δεξιότητας ειδικά σχεδιασμένα στο θέμα της ανακύκλωσης, μαθαίνοντας πως να ανακυκλώνουν σωστά στους μπλε κάδους, σε κλίμα ευφορίας και χαράς στην εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης. Στη συνέχεια διασκέδασαν μέσα από τη μουσική της Ανακύκλωσης με τη χρήση αυτοσχέδιων οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά από το μουσικό σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη ενώ παράλληλα είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν την έκθεση με τους ζωγραφισμένους κάδους των μαθητών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Follow Green Action»,

Στα συμμετέχοντα σχολεία δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής και δώρα (φωτογραφικές μηχανές-ραδιοκασετόφωνα-βιντεοπροβολείς) με την υποστήριξη της ΕΕΑΑ και της Eurobank για τις μελλοντικές σχολικές δραστηριότητες τους.

Τα αποτελέσματα του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης είναι διαθέσιμα στο www.followgreen.gr/pallini/school

Τα αποτελέσματα του Περιβαλλοντικού Μαθητικού Διαγωνισμού «Follow Green Action» είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα www.followgreen.gr/pallini και ειδικότερα εδώ.