Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 15 έως Τετάρτη 21 Ιουνίου



ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 3 - CARS 3
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Φι.
Διάρκεια: 109 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.00 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά απίστευτα γρήγορων αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο Κεραυνός Μακουίν, ξαφνικά μένει εκτός του αθλήματος που τόσο αγαπάει, με την ιδέα για πρόωρη συνταξιοδότηση να έχει πέσει στο τραπέζι. Για να ξαναμπεί στο παιχνίδι θα χρειαστεί την βοήθεια της πρόθυμης νεαρής τεχνικού, Κρουζ Ραμίρεζ, που έχει ένα δικό της πλάνο για τη νίκη, την έμπνευση του Ντοκ Χάντσον, αλλά και μερικές εντελώς απροσδόκητες και ανορθόδοξες ιδέες και μανουβραρίσματα. Και θα αποδείξει τελικά ότι ο αριθμός 95 δεν έχει ακόμα ξοφλήσει, καθώς η μεγαλύτερη πίστα αγώνων του Piston θα δοκιμάσει την καρδιά ενός πρωταθλητή.

Από τους δημιουργούς των Ψάχνοντας την Ντόρι και Τα Μυαλά που Κουβαλάς έρχονται φουριόζικα και με τσίτα τα γκάζια τα Αυτοκίνητα 3. Την παραγωγή της ταινίας υπογράφουν τα δύο μεγάλα studio της Disney και της Pixar που μας συστήνουν νέους, αστραφτερούς και καλογυαλισμένους χαρακτήρες, φέρνοντας από την άλλη ξανά στο προσκήνιο παλιούς και αγαπημένους στο κοινό ήρωες. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας κάθεται αναπαυτικά -έχοντας βάλει πρώτα τη ζώνη του- ο Brian Fee (storyboard artist στα Αυτοκίνητα και Αυτοκίνητα 2), ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο Kevin Reher (A Bug’s Life) και ο ο θρυλικός πλέον John Lasseter, ο οποίος σκηνοθέτησε και τις δύο πρώτες ταινίες του franchise. Υπεύθυνος για τη μουσική επένδυση της ταινίας είναι ο βραβευμένος με Oscar® Randy Newman (Toy Story 3, Aυτοκίνητα).

Στις ελληνικές φωνές της ταινίας πρωταγωνιστεί και πάλι ο Σάκης Ρουβάς, η πολυαγαπημένη φωνή του Κεραυνού από την πρώτη κιόλας ταινία Αυτοκίνητα. Μαζί του επιστρέφουν οι παλιοί γνώριμοι Παύλος Κοντογιαννίδης στον χαρακτηριστικό ρόλο του Μπάρμπα και η Βίκυ Καγιά ως Σάλυ Καρέρα, ενώ για πρώτη φορά θα ακούσουμε τις φωνές των Μάγκι Χαραλαμπίδου ως Δεσποινίς Φρίτερ, του Μιχάλη Κοιλάκου στον ανταγωνιστικό ρόλο του Τζάκσον Στορμ και της Δανάης Σκιάδη ως Κρουζ Ραμίρεζ, μια τρομερής προπονήτριας αγώνων.

Η ΜΟΥΜΙΑ - THE MUMMY
Σκηνοθεσία: Άλεξ Κούρτσμαν.
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Σοφία Μπουτέλα, Ράσελ Κρόου, Άναμπελ Γουάλις, Τζέικ Τζόνσον.
Διάρκεια: 107 λεπτά
Ώρα έναρξης: 23:00 (μία προβολή)


Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο θεαματικό, σύγχρονο reboot του θρύλου της μούμιας σε σκηνοθεσία Άλεξ Κούρτσμαν («Άνθρωποι Σαν κι Εμάς»), έχοντας στο πλευρό του τους Σοφία Μπουτέλα, Ράσελ Κρόου, και Άναμπελ Γουάλις.

Η θαμμένη, εδώ και 5000 χρόνια, κάπου βαθιά στην έρημο, Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ (Σοφία Μπουτέλα) «ζωντανεύει» και αναζητά τρόπους να κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο. Σε έναν ιδιότυπο κόσμο θεών και τεράτων, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού γίνεται, πολλές φορές, ιδιαίτερα δυσδιάκριτη και οι θυσίες μοιάζουν μονόδρομος.


Το Τέρας του Φρανκεστάιν. Το Πλάσμα της Μαύρης Λίμνης. Ο Λυκάνθρωπος. Ο Αόρατος Άνθρωπος. Η Μούμια. Μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά τέρατα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Universal από το παρελθόν που στοιχειώνουν ακόμα το κινηματογραφικό μας παρόν. Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, το κοινό έχει αποδείξει την αγάπη του για τα τέρατα της μεγάλης οθόνης, ταυτιζόμενο τρόπον τινά, με αυτά τα πλάσματα που παλεύουν μεταξύ σκότους και φωτός, καθιστώντας δυσδιάκριτη τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου. Έτσι, όταν αποφασίστηκε η αναβίωση του Dark Universe, η Μούμια ήταν το πρώτο τέρας που ζωντάνεψε με τον Τομ Κρουζ να πρωταγωνιστεί στη νέα, σύγχρονη εκδοχή της και τη μούμια να είναι, για πρώτη φορά, γυναίκα.

Η σύγχρονη μούμια δρα στο Λονδίνο του σήμερα και τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους αναλαμβάνουν η Σοφία Μπουτέλα (μούμια) και η Άναμπελ Γουάλις (αιγυπτιολόγος), οι οποίες, μαζί με τον Τομ Κρουζ, αποτελούν το παράξενο ερωτικό τρίγωνο της ιστορίας, με την καθεμιά τους να έλκει, αντίστοιχα, το σκοτάδι ή το φως από μέσα του… Στο ρόλο του αινιγματικού δρα Χένρι Τζέκιλ, ενός Εγγλέζου παλιάς κοπής που μοιάζει να έχει βρει τη θέση του στη σύγχρονη εποχή, βρίσκουμε το βραβευμένο με Όσκαρ Ράσελ Κρόου. Είναι ένας σύνθετος ρόλος, καθώς ο χαρακτήρας αυτός κρύβει κάτι που εξηγεί την εμμονή του να βρίσκει χαρακτήρες που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν να κάνουν με το Κακό. Είναι επικεφαλής μιας μυστικής οργάνωσης που σκοπό της έχει να προστατεύει τον κόσμο από τα τέρατα, αλλά και τα τέρατα από τον κόσμο. Η ταινία πραγματοποίησε γυρίσματα σε Λονδίνο, Ναμίμπια, έχοντας τη βάση της στο Λος Άντζελες. Το μακιγιάζ και τα μαλλιά της μούμιας, απολύτως σύγχρονα, επιμελήθηκε η Lizzie Georgiou και τα ενδύματα της μούμιας, που δεν έπρεπε επ’ ουδενί να παραπέμπουν στα κλασικά αιγυπτιακά, η Penny Rose. Τη μουσική επιμελήθηκε ο Brian Tyler.