Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 8 έως Τετάρτη 14 Ιουνίου


ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ:
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ
PIRATES OF THE CARIBEAN:
DEAD MEN TELL NO TALES
Σκηνοθεσία: Έσπεν Σάντμπεργκ, Γιοακίμ Ρόνινγκ.
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Κάγια Σκοντελάριο, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζέφρι Ρας.
Διάρκεια: 129 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Τρίτη 21.00 (Μια προβολή)
Τετάρτη 21.45 (Μια προβολή)


H φαντασμαγορική περιπέτεια βρίσκει τον άτυχο Καπετάνιο Τζακ με τους ανέμους της συμφοράς να φυσούν κατά πάνω του, όταν ναυτικοί-φαντάσματα με αρχηγό τον τρομακτικό Καπετάνιο Σαλαζάρ (Javier Bardem), το σκάνε από το Τρίγωνο του Διαβόλου με σκοπό να σκοτώσουν κάθε πειρατή στη θάλασσα – ειδικά τον Τζακ.

H μόνη ελπίδα να σωθεί ο Τζακ είναι η θρυλική τρίαινα του Ποσειδώνα. Για να την βρει, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με την Carina Smyth (Kaya Scodelario), μια πανέξυπνη και όμορφη αστρονόμο και τον Henry (Brenton Thwaites), έναν ξεροκέφαλο νεαρό ναυτικό της Βασιλικής Ναυτικής Ακαδημίας. Στο τιμόνι του Νεκρού Γλάρου, του θλιβερά μικρού και σκοροφαγωμένου πλοίου του, ο Τζακ αγωνίζεται να αλλάξει τη δυσοίωνη μοίρα του, αλλά και να σώσει τη ζωή του από τον πιο επικίνδυνο και μοχθηρό εχθρό που αντιμετώπισε ποτέ.

Όταν αποφάσισε να επιστρέψει στη σειρά ο Orlando Bloom, οι υπόνοιες ήθελαν και την επιστροφή της Keira Knightley. Αλλά η διάσημη ηθοποιός δήλωσε πως το franchise ήταν μεν μια θαυμάσια στιγμή στη ζωή της αλλά της πήρε και πέντε χρόνια από αυτήν και δεν θέλει να επιστρέψει. Αρχικός βασικός κακός ήταν ο Christoph Waltz ως καπετάνιος Μπραντ. Αλλά όταν αποχώρησε κι ανέλαβε ο Javier Bardem, το όνομα του χαρακτήρα άλλαξε σε Σαλαζάρ, ώστε να δοθεί μια πιο μεσογειακή έμφαση λόγω της καταγωγής του ισπανού ηθοποιού.

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!
MES TRESORS
Σκηνοθεσία: Πασκάλ Μπουρντιό.
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ρενό, Ριμ Κερισί, Καμίλ Σαμού.
Διάρκεια: 91 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Τρίτη 23.15 (Μια προβολή)


Η Καρόλ είναι μία εσωστρεφής ειδικός εφαρμογών πληροφορικής, που ακόμα ζει με τη μητέρα της. Η Καρολίν είναι μία αυθάδης κλέφτρα, που συχνάζει στα πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας. Οι δύο νεαρές γυναίκες δεν γνωρίζουν η μία την άλλη, ούτε έχουν τίποτα κοινό. Τίποτα, επειδή ο πατέρας τους έφυγε πριν τη γέννησή τους και δεν τον είδαν ξανά ποτέ. Μέχρι τη στιγμή που ο Πατρίκ… εμφανίζεται και πάλι! Ο διεθνώς καταζητούμενος κλέφτης, μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο περιστατικό, αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις κόρες του, συναντώντας τις για ένα κοινό σκοπό: την κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους, αξίας 15.000.000 δολαρίων. Ανάμεσα σε γκάφες, τον ερασιτεχνισμό και τους διαπληκτισμούς μεταξύ τον κορών του, ο Πατρίκ θα αντιληφθεί πως αυτή του η επιστροφή είναι κάθε άλλο παρά εύκολη…

Ο Ζαν Ρενό είναι απολαυστικός σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία, όπου τα μπερδέματα, οι γκάφες και τα σκηνικά απείρου κάλλους, κλέβουν την παράσταση!