Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δράση για τη σωστή διατροφή και τον διαβήτη

Tο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης σε συνεργασία με τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης διοργάνωσε, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017,

“Δράση για τη σωστή διατροφή και τον διαβήτη”.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου Παλλήνης (Ιθάκης 12, Γέρακας), παράλληλα με την 27η διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, στο πλαίσιο πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και ενηλίκων σε θέματα σωστής διατροφής πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κινητή μονάδα του Γ.Ν Αμαλία Φλέμιγκ με γιατρούς και εκπαιδευμένο προσωπικό, διενήργησε διαβητολογικό έλεγχο και παράλληλα παρείχε ενημέρωση και ιατρικές οδηγίες για τον διαβήτη καθώς και για τη σωστή διατροφή.

Εξετάσθηκαν συνολικά 112 άτομα. Συμμετείχαν εθελοντικά, οι γιατροί Λούπα Χαρίκλεια, Ματθαιολαμπάκη Φωτεινή, Παππά Ευθυμία, Μπονώφα Διονυσία, η επισκέπτρια υγείας Δώνου Ανδριάνα, η νοσηλεύτρια Τζιλιοπούλου Μαρία και η διαιτολόγος Τσαγκάρη Αμαλία. Οι γιατροί και η διοίκηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ευχαρίστησαν τον Δήμο Παλλήνης για τη συνεργασία και την άψογη οργάνωση.

Στο συντονισμό της δράσης συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης κος Ευάγγελος Τριγώνης, και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ. Ν. Αμαλία Φλέμιγκ, κος Γιάννης Μιχαλακούκος. Παρών ήταν επίσης ο Διοικητής των τριών νοσοκομειακών μονάδων, κος Εμμανουήλ Κουταλάς.