Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 29 Ιουνίου έως Τετάρτη 5 Ιουλίου


Ο ΑΡΧΙΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ - RADIN!
Σκηνοθεσία: Φρεντ Καβαγιέ.
Πρωταγωνιστούν: Ντανί Μπουν, Λοράνς Αρνέ, Νοεμί Σμιντ.
Διάρκεια: 89 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη & Τετάρτη 21.30 (Μια προβολή)
Παρασκευή – Τρίτη 21.00 (Μια προβολή)


Ο Φρανσουά είναι πέρα για πέρα τσιγκούνης και το μόνο πράγμα που δίνει νόημα στη ζωή του είναι η αποταμίευση είναι το νόημα της ζωής. Οι ισορροπίες στην ολιγαρκή του ζωή, όμως, θα ανατραπούν τελείως όταν ερωτευτεί μια γοητευτική γυναίκα αλλά και όταν γνωρίσει την κόρη του, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε μέχρι σήμερα.

Δύσκολα υπάρχει πιο δυνατό τερέν για κωμικούς αυτοσχεδιασμούς ή ανελέητη σάτιρα, από τη ζωή ενός τσιγκούναρου σαν τον Φρανσουά. Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι μελετημένα μέχρι τελευταίου σεντ, η αποταμίευση είναι ιερό καθήκον και φυσικά η λέξη σπατάλη απλώς δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του. Έχει οργανώσει την καθημερινότητά του έτσι ώστε να μην ξοδεύει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται - ακόμη κι όταν πραγματικά το χρειάζεται. Είναι δυνατόν ο έρωτας να αλλάξει έναν τέτοιο τύπο που επιπλέον χρησιμοποιεί ως βιτρίνα την καλλιτεχνική του ευαισθησία – είναι βιολιστής- για να περνάει το δικό του; Μάλλον όχι υποστηρίζει ο σκηνοθέτης και έχει πειστικά παραδείγματα για του λόγου το αληθές. Η ταινία κυλάει σαν νεράκι με πολλές καταστάσεις να βγαζουν άφθονο γέλιο ενώ η προσπάθεια κατανόησης της ψυχολογίας ενός χαρακτήρα σαν αυτόν, προσδίδει μια σχετική δραματουργική διάσταση πέρα από τον επιφανειακό χαρακτήρα της φαρσοκωμωδίας. Ο Μπουν οργιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του απαιτητικού ρόλου του που είναι πολύ δυσκολότερος από ότι δείχνει με μια πρώτη ματιά. Το να καταφέρει να κάνει εντέλει συμπαθητικό – αλλά και με κάποιο σχετικό συναισθηματικό εκβιασμό από πλευράς σκηνοθέτη στο τελευταίο εικοσάλεπτο- έναν τέτοιο αντιήρωα, είναι σίγουρα μια προσωπική του επιτυχία και δείχνει το υψηλό υποκριτικό του επίπεδο.

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ
PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MAN TELL NO TALES
Σκηνοθεσία: Έσπεν Σάντμπεργκ, Γιοακίμ Ρόνινγκ.
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Κάγια Σκοντελάριο, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζέφρι Ρας.
Διάρκεια: 129 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη 23.00 (Μια προβολή)
Παρασκευή - Κυριακή 22.45 (Μια προβολή)


H φαντασμαγορική περιπέτεια βρίσκει τον άτυχο Καπετάνιο Τζακ με τους ανέμους της συμφοράς να φυσούν κατά πάνω του, όταν ναυτικοί-φαντάσματα με αρχηγό τον τρομακτικό Καπετάνιο Σαλαζάρ (Javier Bardem), το σκάνε από το Τρίγωνο του Διαβόλου με σκοπό να σκοτώσουν κάθε πειρατή στη θάλασσα – ειδικά τον Τζακ.

H μόνη ελπίδα να σωθεί ο Τζακ είναι η θρυλική τρίαινα του Ποσειδώνα. Για να την βρει, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με την Carina Smyth (Kaya Scodelario), μια πανέξυπνη και όμορφη αστρονόμο και τον Henry (Brenton Thwaites), έναν ξεροκέφαλο νεαρό ναυτικό της Βασιλικής Ναυτικής Ακαδημίας. Στο τιμόνι του Νεκρού Γλάρου, του θλιβερά μικρού και σκοροφαγωμένου πλοίου του, ο Τζακ αγωνίζεται να αλλάξει τη δυσοίωνη μοίρα του, αλλά και να σώσει τη ζωή του από τον πιο επικίνδυνο και μοχθηρό εχθρό που αντιμετώπισε ποτέ.

Όταν αποφάσισε να επιστρέψει στη σειρά ο Orlando Bloom, οι υπόνοιες ήθελαν και την επιστροφή της Keira Knightley. Αλλά η διάσημη ηθοποιός δήλωσε πως το franchise ήταν μεν μια θαυμάσια στιγμή στη ζωή της αλλά της πήρε και πέντε χρόνια από αυτήν και δεν θέλει να επιστρέψει. Αρχικός βασικός κακός ήταν ο Christoph Waltz ως καπετάνιος Μπραντ. Αλλά όταν αποχώρησε κι ανέλαβε ο Javier Bardem, το όνομα του χαρακτήρα άλλαξε σε Σαλαζάρ, ώστε να δοθεί μια πιο μεσογειακή έμφαση λόγω της καταγωγής του ισπανού ηθοποιού.

TRANSFORMERS 5: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ
TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT
Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι.
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Άντονι Χόπκινς, Τζος Ντουάμελ.
Διάρκεια: 152 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα & Τρίτη 22.45 (Μια προβολή)
Τετάρτη 23.00 (Μια προβολή)


Οι άνθρωποι και τα Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη Γη. Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Κέιντ Γιέγκερ (Μαρκ Γουόλμπεργκ), τον Μπάμπλμπι, έναν Άγγλο λόρδο (Σερ Άντονι Χόπκινς) και μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του καθενός μας που καλούμαστε να κάνουμε τη διαφορά και τότε οι κυνηγημένοι γίνονται ήρωες, οι ήρωες κακοί και το μοναδικό ερώτημα που απαιτεί απάντηση να είναι: Ποιος από τους δύο κόσμους θα επιβιώσει, ο δικός τους ή ο δικός μας.

«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» η νέα θεαματική περιπέτεια του Μάικλ Μπέι έρχεται και καταρρίπτει πολλούς από τους γνωστούς μύθους του franchise, καλώντας μας να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει να είναι κανείς ήρωας.