Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα της REDS

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα της REDS έκανε ο Δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που έγινε, η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Παλλήνης, αποτελούμενη από τους επικεφαλής των παρατάξεων (Ζούτσος, Μερτύρης, Μπάκας, Βολιώτης, απουσίαζε ο κ. Γαβράς) συναντήθηκε με εκπροσώπους της REDS ΑΕ προκειμένου να βρεθεί λύση με την οποία δεν θα διακινδυνεύεται η βιωσιμότητα του Δήμου.

Υπενθυμίζω ότι η REDS έχει στα χέρια της δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσει το ποσό των 4.634.782,42 € από τους Τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Παλλήνης, κάτι που δεν έχει πράξει ακόμα και που δεσμεύτηκε ότι δεν θα πράξει όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά λοιπόν της εταιρείας δόθηκαν τρεις εναλλακτικές στο Δήμο Παλλήνης

α) Πληρωμή του ποσού σε δόσεις που θα συμφωνηθούν
β) Χρονική περίοδος «χάριτος» μέχρι να μπορέσει ο Δήμος Παλλήνης να αντλήσει δάνειο και να εξοφλήσει την οφειλή εφ’άπαξ
γ) Υλοποίηση της αρχικής συμφωνίας, δηλαδή να τους δώσουμε γη.


Η διαπαραταξιακή επιτροπή ζήτησε χρόνο προκειμένου να μελετηθούν οι προτάσεις της εταιρείας και ομόφωνα σε νέα της συνεδρίαση λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να προκρίνει την 3η λύση δηλαδή την απόδοση γης στην εταιρεία.

Μάλιστα, με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου προσδιορίστηκε η γη την οποία είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε και που αποτελείται από 4 τμήματα στην πολεοδομική ενότητα της «Άνω Μπαλάνας» και 4 τμήματα στην πολεοδομική ενότητα «Βακαλόπουλο».

Η απόφαση αυτή της διαπαραταξιακής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα τεθεί υπ’ όψιν της εταιρείας στην επόμενη συνάντηση. Παράλληλα αναστέλλονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις, παραμένουν όμως τα πανό και οι μαύρες σημαίες.

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μειοψήφησε ο κ. Γαβράς λέγοντας πως είναι αντίθετος με τη αντιμετώπιση της γης ως εμπόρευμα και ότι πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να διεκδικήσει δυναμικά τη γη αυτή, καθώς και κάθε άλλη μεγάλη ιδιοκτησία (δεν προσδιόρισε από πόσα τετραγωνικά και πάνω).