Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

"Οι Άθικτοι" (Les Intouchables) στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 21:00 (Εισφορά-Είσοδος 3 ευρώ) στην προβολή της ταινίας Οι Άθικτοι (Les Intouchables). 

Γαλλική κοινωνική κομεντί του 2011 που διαρκεί 112 λεπτά.
Η τρίτη μεγαλύτερη επιτυχία του γαλλικού box office, κατάφερε να κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία σε όσες χώρες προβλήθηκε.
Η πλοκή βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που οι δυο σκηνοθέτες ανακάλυψαν σε ένα ντοκιμαντέρ του 2004. Ο αληθινός ήρωας, Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο, στη ζωή του οποίου βασίστηκε η ταινία, όταν πρωτοάκουσε την ιδέα της δημιουργίας της είπε: «Εάν κάνετε αυτήν την ταινία, πρέπει να είναι αστεία. Επειδή αυτή η ιστορία πρέπει να αντιμετωπιστεί με χιούμορ. Εάν δεν είχα συναντήσει τον Αμπντέλ (που ενσαρκώνει στην ταινία ο Ντρίς), θα ήμουν νεκρός.».
Η ταινία κέρδισε το Μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ του Τόκιο, ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ κέρδισε και πολλά άλλα βραβεία σε όλον τον κόσμο.

Ο Φιλίπ, ένας δισεκατομμυριούχος αριστοκράτης, έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Η σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ' όλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Olivier Nakache, Eric Toledano
Σενάριο : Olivier Nakache, Eric Toledano
Πρωταγωνιστές : François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

Περισσότερες πληροφορίες και κριτικές για την ταινία
IMDB:Άθικτοι
Clickatlife:Άθικτοι
Athinorama:Άθικτοι
Cine.gr:Άθικτοι

Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.