Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης Διάλογος#7

Την Παρασκευή 26 του μήνα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης ΔΙΑΛΟΓΟΣ#7 στο Κ.Ε.Ε.Τ (Πρώην Αποθήκες Καμπά).

Θέμα της έκθεσης ήταν η Οικονομία, μέσα από τα μάτια των αποφοίτων της ανώτατης σχολής Καλών Τεχνών οι οποίοι έπειτα από την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής ήταν οι Κονταρίνη Κατερίνα, Θεόδωρος Κωβαίος και Ηώ-Μυρτώ Χαβιαρά. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή 17:30 - 20:30 και Σάββατο 10:00 - 14:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παλλήνης.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί: 
  • Ομιλίες Καλλιτεχνών. Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 19:00, οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο κοινό, τη δουλειά τους, θα μιλήσουν για την πορεία τους και θα αναπτύξουν τις σκέψεις τους για τις μεθόδους τους, τους τρόπους έρευνας και παραγωγής του έργου τους.
Οι δύο αυτές παράλληλες δραστηριότητες που εισάγονται φέτος στο πλαίσιο των Διαλόγων έχουν σαν στόχο της επιπλέον ενδυνάμωση της σχέσης των θεατών με τη σύγχρονη τέχνη μέσα από μια συμμετοχική και ενεργή επαφή με τους καλλιτέχνες, το καλλιτεχνικό έργο και τις θεωρίες που το πλαισιώνουν. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εμπλοκή του κοινού τονίζοντας τη σημασία της αλληλεπιδραστικής διαδικασίας στην επαφή με την τέχνη και μέσω της τέχνης με την κοινωνική πραγματικότητα.